Σοκ στο Ηράκλειο: Σκύλος εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος – Βρέθηκαν σκάγια σε όλο του το σώμα

Ένα ακόμη περιστατικό ακραίας κακοποίησης ζώου συγκλονίζει την κοινή γνώμη, με φόντο χωριό του νομού Ηρακλείου, στην Κρήτη. Ένα σκυλί εντοπίστηκε σε τραγική κατάσταση, φέροντας σοβαρά τραύματα που μαρτυρούν εκτεταμένη κακομεταχείριση και βίαιη επίθεση με όπλο.
Το άτυχο ζώο βρέθηκε σε κατάσταση σωματικής και ψυχικής κατάρρευσης, με εμφανείς κακώσεις στα άκρα. Οι εικόνες από το σημείο είναι ανατριχιαστικές: το ένα πόδι είχε καταστραφεί πλήρως, ενώ στο δεύτερο το οστό ήταν ακάλυπτο, δείγμα σοβαρού τραύματος ή πρόσκρουσης. Τα ευρήματα της κτηνιατρικής εξέτασης επιβεβαίωσαν τη χρήση πυροβόλου όπλου – σκάγια βρέθηκαν διάσπαρτα σε διάφορα σημεία του σώματός του.
Αναγκαστικός ακρωτηριασμός – Μάχη για το δεύτερο άκρο
Ο εθελοντής που συμμετείχε στη διάσωση του ζώου περιέγραψε το τι ακολούθησε:
«Όταν έφτασε στην κλινική, οι ακτινογραφίες αποκάλυψαν ότι είχε δεχθεί πυροβολισμό από μικρή απόσταση. Το ένα άκρο ήταν ακατάλληλο για αποκατάσταση, και αναγκαστήκαμε να προχωρήσουμε σε ακρωτηριασμό».
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω ανάρτησης εθελόντριας φιλόζωης από την Κρήτη, η οποία μίλησε στην εκπομπή "Εξελίξεις Τώρα", αποκαλύπτοντας ότι αποφάσισε να δώσει στο σκυλί το όνομα «Ελπίδα».
«Της έδωσα αυτό το όνομα γιατί συμβολίζει αυτό που θέλω να της μεταδώσω: ότι παρά τον πόνο, υπάρχει προοπτική να συνεχίσει να ζει. Ακόμη και στις πατούσες της έχουν εντοπιστεί υπολείμματα σκαγιών. Σκάγια υπάρχουν στο κεφάλι, στην ουρά, στο σώμα της ολόκληρο. Είναι απίστευτο», δήλωσε η εθελόντρια.
Η Ελπίδα αναρρώνει – Τρομοκρατημένη αλλά ασφαλής
Σήμερα, η μικρή Ελπίδα φιλοξενείται προσωρινά σε σπίτι εθελοντή, μακριά από τον εφιάλτη που βίωσε. Παρότι τρομαγμένη, βρίσκεται πλέον σε ασφαλές περιβάλλον και δέχεται συστηματική φροντίδα, με προσπάθειες να σωθεί το δεύτερο τραυματισμένο άκρο της, το οποίο έχει τοποθετηθεί σε νάρθηκα.
«Το δεύτερο πόδι είναι σε οριακή κατάσταση. Αν δεν ανταποκριθεί στη θεραπεία, η τελευταία λύση θα είναι η χρήση αναπηρικού τροχήλατου σκελετού. Με τρία πόδια μπορεί να ζήσει. Με δύο, τα δεδομένα αλλάζουν ριζικά», αναφέρει ο ίδιος εθελοντής.

