Ο Άκης σου έχει τη λύση: Τα πιο αφράτα και εύκολα κουλουράκια για το Πάσχα - Οδηγίες βήμα προς βήμα (vid)
Ο Άκης σου έχει τη λύση: Τα πιο αφράτα και εύκολα κουλουράκια για το Πάσχα - Οδηγίες βήμα προς βήμα (vid)

Ο Άκης σου έχει τη λύση: Τα πιο αφράτα και εύκολα κουλουράκια για το Πάσχα – Οδηγίες βήμα προς βήμα (vid)

Το Πάσχα χωρίς το άρωμα των παραδοσιακών κουλουριών μοιάζει αδιανόητο για πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Αν αναζητάτε μια εύκολη και δοκιμασμένη συνταγή, η παρακάτω πρόταση είναι ιδανική για να φτιάξετε γευστικά και αφράτα πασχαλινά κουλουράκια, με εγγυημένο αποτέλεσμα.

Η συνταγή προέρχεται από τον γνωστό σεφ Άκη Πετρετζίκη και έχει αγαπηθεί για την απλότητά της και την πλούσια γεύση της.

Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια

  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 200 γρ. άχνη ζάχαρη

  • 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

  • 2 γρ. μαστίχα (προαιρετικά)

  • 7 γρ. μαχλέπι (προαιρετικά)

  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη

  • Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια

  • 2 βανιλίνες

  • Χυμός πορτοκαλιού από 1-2 πορτοκάλια

  • 100 γρ. πλήρες γάλα

  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

  • 1 πρέζα αλάτι

  • 2 κρόκοι αυγών + 1 έξτρα κρόκος για επάλειψη (αραιωμένος με νερό)

Εκτέλεση – Πώς να φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

  2. Σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το αλεύρι, την άχνη ζάχαρη και το βούτυρο, ανακατεύοντας με τα χέρια μέχρι να σχηματιστεί ένα ψιχουλιαστό μείγμα.

  3. Σε γουδί, συνθλίβετε τη μαστίχα, το μαχλέπι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.

  4. Προσθέτετε το αρωματικό μείγμα στο μπολ, μαζί με το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανιλίνες, τον χυμό, το γάλα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τους κρόκους.

  5. Ανακατεύετε πρώτα με κουτάλα, κατόπιν ζυμώνετε με τα χέρια, έως ότου η ζύμη γίνει εύπλαστη και ομοιογενής.

  6. Στρώνετε λαδόκολλα σε ταψί, και πλάθετε τη ζύμη σε κουλουράκια (περίπου 30 γραμμάρια το καθένα). Από την ποσότητα θα προκύψουν περίπου 36-38 τεμάχια.

  7. Αλείφετε κάθε κουλουράκι με κρόκο αυγού, τοποθετείτε 9 ανά ταψί και ψήνετε για 25-30 λεπτά.

  8. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες δόσεις. Αν ψήσετε ταυτόχρονα δύο ταψιά, αλλάξτε τις θέσεις τους στη μέση του ψησίματος.

  9. Αφού ψηθούν, αφήνετε να κρυώσουν και σερβίρετε.

Μυστικά επιτυχίας

  • Η χρήση φρέσκου πορτοκαλιού ενισχύει τη γεύση και το άρωμα.

  • Αν επιλέξετε να βάλετε μαστίχα και μαχλέπι, προσδίδουν την παραδοσιακή πασχαλινή νότα.

  • Η σωστή θερμοκρασία και το πλάσιμο στο ίδιο βάρος εξασφαλίζουν ομοιόμορφο ψήσιμο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Μαγειρική - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις