Ηλικιωμένη έγινε «πειραματόζωο» σε σπίτι-ιατρείο – «Πονάω, βοήθεια!» – Τα τελευταία λόγια της γυναίκας που πίστεψε σε ψευτογιατρό

Θρίλερ με το θάνατο ηλικιωμένης Αθηναίας, που διεγνώσθη με λοίμωξη του αναπνευστικού, όμως μια γιατρός από το Ουζμπεκιστάν που ανέλαβε να τη θεραπεύσει, τη «φυλάκισε» στο σπίτι της στα βόρεια προάστια και την έκανε «πειραματόζωο» με περίεργα σκευάσματα από τη Ρωσία, με αποτέλεσμα η γυναίκα να «λιώσει» και να σβήσει αβοήθητη, πάρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες των συγγενών της, να την αρπάξουν και να την πάνε στο νοσοκομείο για να σωθεί.
Η υπόθεση μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης και στις 3 Απριλίου του 2025 το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο καταδίκασε την Ουζμπέκα γιατρό, «Δόκτορα των πεπτιδίων» σε εφτά χρόνια κάθειρξη με αναστολή. Το newsit.gr παρουσιάζει όλη τη δικογραφία της υπόθεσης.
Το κατηγορητήριο: Είχε λοίμωξη του αναπνευστικού και η γιατρός διέγνωσε τοξίνες – Της έδινε πεπτίδια από τη Ρωσία
Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες του θρίλερ που εξελισσόταν για έναν και πλέον μήνα στο σπίτι – ιατρείο της Ουζμπέκας ιατρού και είχε τραγικό φινάλε με θύμα την ηλικιωμένη ξεδιπλώνονται στο κατηγορητήριο και το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών με ημερομηνία 2 Μαρτίου 2021, που παρέπεμψε την γιατρό σε δίκη μετά από ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος της για την πράξη της θανατηφόρας έκθεσης.
«Το διάστημα από 25/9/2015 μέχρι την 01/11/2015, εξέθεσες άλλον και έτσι κατέστησες αυτόν αβοήθητο και περαιτέρω με πρόθεση, άφησες αβοήθητο πρόσωπο που τελούσε υπό την προστασία σου, η δε, πιο πάνω πράξη σου προκάλεσε το θάνατο του. Συγκεκριμένα μολονότι η θανούσα στις 25/9/2015, διεγνώσθη από τον γενικό διευθυντή κλινικής στον Πειραιά πάσχουσα από λοίμωξη του αναπνευστικού μικροβιακής προέλευσης και συνεστήθη σε αυτή αφενός η νοσηλεία της για περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο και αφετέρου η λήψη αντιμικροβιακής αγωγής, εσύ ούσα ιατρός – χειρουργός ιδιώτης και έχουσα αναπτύξει μαζί της φιλική σχέση και σχέση εμπιστοσύνης, όσον αφορά στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας που κατά καιρούς εμφάνιζαν τόσο η ίδια όσο κι άλλα μέλη της οικογένειας της χωρίς την λήψη φαρμάκων, έπεισες αυτή να μην παραμείνει στο νοσοκομείο για νοσηλεία και περαιτέρω ιατρικό έλεγχο ούτε να λάβει την αντιμικροβιακή αγωγή που της συνέστησαν γιατροί, αλλά να ακολουθήσει θεραπεία στο σπίτι της με πεπτίδια, σκευάσματα δηλαδή που εσύ εισάγεις στη χώρα από τη Ρωσία, τα οποία δεν είναι φαρμακευτικά προϊόντα, αλλά θεωρούνται από τον ΕΟΦ – στον οποίο σημειωτέον δεν είναι γνωστοποιημένα – ως απλά συμπληρώματα διατροφής, με την αιτιολογία πως δεν έχει λοίμωξη, όπως είχε διαγνωστεί από τους γιατρούς του νοσοκομείου, αλλά τοξίνες στα έντερα, οι οποίες απομακρύνονται από το σώμα της χάρη στη λήψη των πεπτιδίων.
Όταν δε, στις 22/10/2015, η θανούσα, με τη συνοδεία του συζύγου της, σε επισκέφτηκε στο ιδιωτικό σου ιατρείο για εξέταση, επειδή τα συμπτώματα της ασθένειας της, παρά την λήψη των πεπτιδίων, δεν υποχωρούσαν και πάλι, έπεισες αυτή να μην λάβει φαρμακευτική αγωγή, ούτε να απευθυνθεί σε κάποιο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία, αλλά να έρθει στο σπίτι σου και να συνεχίσει το πρόγραμμα με θεραπείες που εσύ της πρότεινες με την λήψη πεπτιδίων και ζεστών τροφών. Από την μέρα δε εκείνη, καίτοι είχες την θανούσα πλέον υπό την προστασία σου, δηλαδή κάτω από την ίδια στέγη, σε δωμάτιο του σπιτιού σου και από την άμεση επίβλεψη σου και μολονότι κάθε μέρα η κατάσταση της υγείας της έβαινε επιδεινούμενη, παρέλειψες να της χορηγήσεις την κατάλληλη – σύμφωνα με τους σύγχρονους κανόνες της ιατρικής επιστήμης – εξατομικευμένη φαρμακευτική – θεραπευτική αγωγή, ως είχες ηθική, δεοντολογική και κυρίως ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να πράξεις, για την αντιμετώπιση της λοίμωξης του αναπνευστικού από την οποία νοσούσε, αλλά συνέχισες να της χορηγείς πεπτίδια μόνο και ζεστές τροφές, ούτε ζήτησες την συνδρομή τρίτων ειδικών προσώπων – μεταφορά σε νοσοκομείο για την διενέργεια κλινικών εξετάσεων και τη νοσηλεία της εκεί – παρόλο που η κατάσταση της υγείας της διαρκώς επιδεινωνόταν, ενώ και η ίδια η παθούσα, έχοντας πειστεί από σένα δεν έπρεπε να λάβει κανενός είδους φάρμακο, δεν ήταν πλέον σε θέση να προστατεύσει τον εαυτό της από τον κίνδυνο που απειλούσε την υγεία της και έτσι η επέλευση του θανάτου της την 1/11/2015 και περί ώρα 21:30, συνέπεια πνευμονίας και συνοδού πλευρίτιδας, ήταν αποτέλεσμα του εγκλήματος της έκθεσης που εσύ τέλεσες».
Οι καταθέσεις: «Έχει τοξίνες στα έντερα που θα τις καθαρίσω εγώ και θα γίνει μια κούκλα»
Τα αποσπάσματα καταθέσεων που συμπεριλαμβάνονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών προκαλούν τρόμο. Ειδικότερα όπως αναφέρεται: «Από το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων που συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της προδικασίας και ειδικότερα από καταθέσεις μαρτύρων και συνημμένα έγγραφα, ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής κατά την οποία ο θάνατος της επήλθε συνέπεια πνευμονίας και συνοδού πλευρίτιδας, σε συνδυασμό με την απολογία της κατηγορουμένης, προκύπτουν τα εξής:
Από κατάθεση γιατρού – χειρουργού, ότι η θανούσα, κατόπιν εξετάσεων που έκανε, είχε κάποια λοίμωξη αναπνευστικού και στοιχεία φλεγμονής στους πνεύμονες και στο ουροποιητικό και ότι αν δεν αντιμετωπιζόταν με κατάλληλη αγωγή, ήταν δυνατόν να προκαλέσει σηπτική κατάσταση και θάνατο. Στην κατάθεση του ο σύζυγος της θανούσας αναφέρει ότι η κατηγορούμενη την έπεισε ότι δεν έχει πνευμονία όμως είχαν διαγνώσει οι γιατροί του νοσοκομείου και συγκεκριμένα είπε ότι: “Αυτοί είναι μ@@@ και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Έχει τοξίνες στα έντερα που θα τις καθαρίσω εγώ και θα γίνει μια κούκλα” και αυτό διότι ήταν έμπορος πεπτιδίων και απέτρεπε τους ασθενείς να λαμβάνουν τα φάρμακα που τους συστήνουν οι γιατροί. Δεν της έπαιρνε χρήματα και ισχυριζόταν ότι πρώτα πρέπει να πέσει οργανισμός ώστε να ανακάμψει».
Οι αδερφοί της θανούσας καταθέτουν ότι «η κατηγορούμενη είχε επιβάλει εγκεφαλικά στην αδερφή τους να μην πάρει τα φάρμακα που της είχαν συστήσει οι γιατροί και όταν πήγε το ασθενοφόρο να την πάρει κάποια από τα παιδιά της κατηγορουμένης που ήταν και αυτοί γιατροί, υπέγραψαν ότι είχε πεθάνει και έτσι δεν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Επιπλέον στην κατάθεση ένας γιατρός αναφέρει τα πεπτίδια δε χρησιμεύουν για θεραπεία και όσα γνωρίζει για την υπόθεση, τα γνωρίζει από την κατηγορούμενη καθώς και η θυγατέρα της κατηγορουμένης υποστηρίζει ότι τα εν λόγω φαρμακευτικά σκευάσματα, τα είχε φέρει μαζί της η παθούσα και η μητέρα της την φιλοξενούσε επειδή ήταν φίλη της. Στη δε, απολογία της η κατηγορουμένη, δηλώνει ότι εμμέσως προκύπτει από την ιατροδικαστική έκθεση, η επέλευση του θανάτου της θανούσης από φυσικά αίτια και όχι από παθολογικά αίτια».
Η κατάθεση του γιού: «Το δωμάτιο ήταν βρώμικο. Στο σώμα της υπήρχαν σπασμένα αγγεία και θρόμβοι»
Η κατάθεση του 38χρονου γιού της θανούσης που εδόθη στις 3 Νοεμβρίου 2015, περιγράφει απίστευτες λεπτομέρειες τόσο για την κατάσταση της υγείας της μητέρας του, όσο και για όσα έβλεπε μέσα στο σπίτι – ιατρείο των βορείων προαστίων που ξεψύχησε η άτυχη γυναίκα. Απομονωμένη από συγγενείς και παντελώς αβοήθητη – έρμαιο στα χέρια της γιατρού. Όπως λέει ο 38χρονος, παρόλο που οι συγγενείς ήθελαν να την πάνε στο νοσοκομείο, εκείνη αντιστεκόταν σθεναρά λέγοντας πως ήθελε να μείνει στη γιατρό η οποία «ακολουθούσε κάποια μέθοδο με χορήγηση πεπτιδίων ρωσικής προέλευσης και θα την έκανε καλά..».
«Η μητέρα μου, πριν από δύο μήνες έπαθε μία ψύξη και κάποια στιγμή άρχισε να βγαίνει αίμα από τη μύτη, τα ούρα και τα κόπρανα. Έκανε τις απαραίτητες εξετάσεις νοσοκομείο τα αποτελέσματα των οποίων ήταν ασαφή. Ενώ τα συμπτώματα δεν υποχωρούσαν, της ζητήσαμε να την πάμε σε κάποιο νοσοκομείο. Η ίδια αρνιόταν επίμονα και επιθυμούσε να την αναλάβει οικογενειακή της φίλη και γιατρός, διότι όπως μας έλεγε η γιατρός αυτή ακολουθούσε κάποια μέθοδο με χορήγηση πεπτιδίων ρωσικής προέλευσης και θα την έκανε καλά. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες η μητέρα μου φιλοξενείτο στην οικία της ιατρού στα βόρεια προάστια. Κατά τη διάρκεια της παραμονής της εκεί, την είχα επισκεφτεί δύο φορές, την έβλεπα από μακριά αλλά η γιατρός δεν με άφηνε να της μιλήσω για να μην την αναστατώσω. Επίσης δε μου επέτρεπε να της μιλήσω ούτε τηλεφωνικά. Περί την 13:00 ώρα της 1ης Νοεμβρίου 2015, ο πατέρας μου πήρε τηλέφωνο την μητέρα μου στο προσωπικό της κινητό και εκείνη του ζήτησε να πάει εκεί γιατί ήθελε να τον δει. Μόλις ο πατέρας μου, μου είπε τι συνέβη, πήρα και εγώ τηλέφωνο στο κινητό της και μου είπε ακριβώς: “Πονάω! Βοήθεια!”.
Αμέσως ξεκίνησα με τον πατέρα μου και περί την 15:00 ώρα φτάσαμε στο σπίτι της στα βόρεια προάστια. Μόλις μπήκαμε μέσα η γιατρός δεν με άφησε να της μιλήσω, μόνο να την δω από μακριά. Με ενημέρωσε ότι έχει υποθερμία αλλά οι χτύποι της καρδιάς ήταν φυσιολογικοί. Στην συνέχεια μας κατέβασε κάτω, της πρότεινα για άλλη μια φορά να την μεταφέρουμε σε νοσοκομείο αλλά αυτή αποκρίθηκε ότι αν την πάμε στο νοσοκομείο, θα της βάλουν κορτιζόνη και θα πεθάνει. Την ρώτησα γιατί δεν της βάζει κάποιο όρο γιατί την είδα αφυδατωμένη και αυτή απάντησε όταν αν της βάλουμε ορό θα αραιωθούν τα αιμοπετάλια της αλλά να μη στεναχωριέμαι διότι η μητέρα μου πίνει 50 mg νερού. Κάποια στιγμή ακούω τη μητέρα μου να φωνάζει: “Βοήθεια!”.
Ανέβηκε πάνω στον χώρο που βρισκόταν η μητέρα μου και μόλις κατέβηκε μου είπε ότι την έξυσε διότι είχε έντονη φαγούρα και ότι αυτό σημαίνει ότι γίνεται καλά. Εγώ είπα στον πατέρα μου να ανέβει μαζί με την γιατρό γιατί τον ζητούσε και η γιατρός για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να της μιλήσουμε γιατί όπως μας είπε την αναστατώνεται και χειροτερεύει. Με ρώτησε μάλιστα αν αναλαμβάνω την ευθύνη εάν με άφηνε να ανέβω πάνω και η μάνα μου χειροτέρευε, κάνοντας εμετό και βγάζοντας αίμα από τη μύτη. Τότε εγώ την ρώτησα αν αυτή μπορούσε να με βεβαιώσει οτι η μητέρα μου θα ήταν καλά. Και μου αποκρίθηκε θετικά. Περι την 16:00 ώρα, αποχωρήσαμε από την οικία της γιατρού και επιστρέψαμε στην οικία μας. Την 21:30 ώρα περίπου, κάλεσα στο τηλέφωνο της μητέρας μου αλλά δεν απάντησε και μετά πήρα τηλέφωνο τον πατέρα μου ο οποίος με ενημέρωσε ότι η μητέρα μου έχει χάσει τις αισθήσεις της και ότι την μεταφέρουν στο νοσοκομείο γιατί χρειάζεται τεχνική υποστήριξη.
Ακολούθως πήγα στην οικία του πατέρα μου και ενημέρωσα τον αδερφό μου. Μετά από λίγο δέχτηκα ένα τηλέφωνο από την σύζυγό μου η οποία έχει επικοινωνήσει με την γιατρό και η οποία την ενημέρωσε ότι η μητέρα μου απεβίωσε. Αμέσως εγώ, η σύζυγός μου, ο πατέρας μου και ο θείος μου ξεκινήσαμε να πάμε στο σπίτι της γιατρού. Μόλις φτάσαμε εκεί βρήκαμε την γιατρό, μας συλλυπήθηκε και ανεβήκαμε στον πρώτο όροφο όπου μέσα σ’ ένα δωμάτιο και πάνω στο κρεβάτι βρισκόταν η σορός της μητέρας μου η οποία ήταν σκεπασμένη με σεντόνι, γυμνή από τη μέση και κάτω και επάνω φορούσε μόνο ένα πουκάμισο.
Όπως παρατήρησα, το δωμάτιο ήταν βρώμικο και δεν υπήρχε καθόλου ιατρικός εξοπλισμός. Επίσης παρατήρησα ότι στο σώμα της υπήρχαν σπασμένα αγγεία και θρόμβοι ενώ στο δεξί της πέλμα, υπήρχε μια ερυθρότητα ορθογωνίου σχήματος. Η σύζυγος μου ρώτησε την γιατρό από τι πέθανε κι αυτή της απάντησε ότι δε γνώριζε. Επίσης την ρώτησα γιατί δεν της χορήγησε έναν όρο κι αυτή αποκρίθηκε ότι εκεί ήταν σπίτι και όχι νοσοκομείο. Τότε η σύζυγος μου την ρώτησε γιατί τότε δεν την μετέφερε σε ενα νοσοκομείο και αυτή απάντησε ότι δεν μπορούσε να προβλέψει το θάνατο της και ότι έκανε ό,τι μπορούσε.
Είπε ότι, προσπάθησε να της κάνει τεχνητή αναπνοή και ότι η μητέρα μου την δάγκωσε. Τέλος, μας ενημέρωσε ότι κάλεσε σταθμό του ΕΚΑΒ αλλά το πρώτο ασθενοφόρο είχε ατύχημα κατά τη διαδρομή και ήρθε άλλος σταθμός του ΕΚΑΒ με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση. Ο δεύτερος σταθμός του ΕΚΑΒ, αφού έκανε τις απαραίτητες μετρήσεις με κάποια συσκευή και δε βρήκε σφυγμό, ρώτησε την γιατρό αν θα υπέγραφε για το θάνατο της μητέρας μου και αυτή απάντησε ότι θα πρέπει πρώτα να έρθουν οι οικείοι και το ασθενοφόρο αποχώρησε.
Ο πατέρας μου κάλεσε γραφείο τελετών, υπάλληλοι του οποίου πήραν τη σορό και την μετέφεραν στα ψυγεία του Γ’ νεκροταφείου. Δεν καλέσαμε την αστυνομία γιατί δεν το γνωρίζαμε και δε μας είπε κανείς ότι θα έπρεπε να το κάνουμε. Η μητέρα μου δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Πριν πάει στο σπίτι της γιατρού, πέραν του αίματος που έβγαζε από τη μύτη, το πιο πιθανό να συνέβαινε λόγω της πίεσης που ασκούσε στο σώμα της όταν έκανε εμετό, λόγω γαστροσκόπησης που είχε προηγηθεί, δεν είχε κανένα άλλο πρόβλημα και είναι απορίας άξιον, πως κατέληξε κατάκοιτη και ανήμπορη χωρίς ουσιαστικά καμία ιατρική φροντίδα στο σπίτι της γιατρού. Θέλω να αναφέρω ότι προσπαθήσαμε πολλές φορές να την πάρουμε από το σπίτι της γιατρού προκειμένου να την μεταφέρουμε σε κάποιο νοσοκομείο αλλά η γιατρός δεν την άφηνε να μας απαντήσει η ίδια, για να μην ταράξουμε και απαντούσε αυτή λέγοντάς μας ότι δεν είναι σε θέση να πάρει σωστή απόφαση διότι λόγω της κατάστασης της είναι σαν να βρίσκεται σε άνοια. Σας εγχειρίζω ιατρικές εξετάσεις της μητέρας μου. Βέβαια κάποιες από αυτές είναι στο όνομα του πατέρα μου αλλά πρόκειται για δικές της εξετάσεις. Πιστεύω ότι ο θάνατος οφείλεται σε παθολογικά αίτια λόγω των προαναφερόμενων ενεργειών – παραλείψεων της γιατρού».
Σε άλλο σημείο κατάθεσης του γιου της θανούσης που αναφέρεται στο βούλευμα, ο 38χρονος λέει ότι η μητέρα του ήταν πολύ θρήσκα και η κατηγορούμενη την έπεσε παριστάνοντας πως και εκείνη την θρήσκα: «Είμαι σίγουρος ότι όταν της είπαν από το νοσοκομείο να πάρει την αντιβίωση, η γιατρός την έπεισε να μην την πάρει. Για μένα η γιατρός έχει σκοτώσει τη μητέρα μου γιατί ενώ ξεψυχούσε, αυτή αρνιόταν να μας αφήσει να την μεταφέρουμε στο νοσοκομείο. Επί λέξει μου είπε: “Εγώ θα κρίνω πότε θα πάει στο νοσοκομείο” και μετά την άφησε να πεθάνει».
Η απολογία της γιατρού: «Της έδωσα οξυγόνο με το φιλί της ζωής, με δάγκωσε και μετά βυθίστηκε»
Στην απολογία της στον Ανακριτή του 8ου Τακτικού Τμήματος του Πλημμελειοδικών Αθηνών, η Ουζμπέκα γιατρός ανέφερε τα εξής: «Εγώ δεν μπορώ να γνωρίζω το θέμα. Επειδή ήμουν μπροστά την ώρα του θανάτου της, κρίνω ότι πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο καρδιάς. Το λέω αυτό γιατί δεν είχε εμπύρετη κατάσταση. Η θανατηφόρα πνευμονία φέρνει ψηλό πυρετό. Επίσης από πλευράς πνευμονίας, κοκκινίζει το μάγουλο. Είναι προπαιδευτική πνευμονίας. Δεν είχε απόχρεμψη με βήχα τουλάχιστον τις ώρες που εγώ ήμουν μαζί της.
Όταν ήρθαν οι συγγενείς της, κοιμόταν ήρεμα και ανάσκελα. Το βεβαιώνουν όπως και εγώ και δεν είχε καταναγκαστική στάση σώματος λόγω δύσπνοιας. Απεναντίας ήταν καλά μου ζήτησε μια κρέμα και τρώγοντας την κρέμα κοιμήθηκε ήσυχη. Ήρθαν οι συγγενείς της και την είδαν από την πόρτα. Μετά σηκώθηκαν και έφυγαν, ενώ εγώ τους είπα να περιμένουν να ξυπνήσει. Ξύπνησε μιλήσαμε ήταν καλά, πήγα να μαγειρέψω βραδινό για 1 ώρα περίπου, ανέβηκα πάνω ήταν καλά, μιλήσαμε για κάποιο θέμα, ξαφνικά μου είπε ότι έχει πόνο στο στήθος και προοδευτικά έχασε τις αισθήσεις της. Αν θυμάμαι καλά είχε ακόμα αναπνοή και μετά κατέληξε.
Πριν πεθάνει είπε ότι ζεσταίνεται, ακούμπησα τα χέρια της ήταν κρύα, παρακάλεσα το σύζυγό μου να καλέσει ασθενοφόρο και να ετοιμάσει μια θερμοφόρα. Προσπάθησα να της δώσω κάποιες βοήθειες κάνοντας τις τροποποιημένες μαλάξεις στο στέρνο και με φιλί της ζωής της έδινα οξυγόνο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο. Κάποια στιγμή επανήλθε στην ζωή, όμως δε θυμάμαι σε πόση ώρα, με δάγκωσε στα χείλη και μετά βυθίστηκε. Εγώ συνέχισα τις μαλάξεις. Αν το ασθενοφόρο είχε φτάσει έγκαιρα στο σπίτι μου θα είχε σωθεί. Από την Ρωσία επέστρεψα την 1η Νοεμβρίου 2015 και όταν έφτασα στο σπίτι μου ήταν πάρα πολύ καλά και μου ανέφερε ότι περίμενε τον σύζυγό της με τα παιδιά, όπως και ήρθε ο σύζυγος της με τον γιο της. Εγώ ήθελα να φύγει η γυναίκα γιατί ήταν καλά. Στο σπίτι μου ποτέ και κανέναν δεν φιλοξένησα για θεραπεία. Ήταν η μοναδική οικογένεια που έμενε στο σπίτι μου, γιατί το σπίτι μου ήταν ημιτελές και δεν καλούσα κανέναν. Σε όλες τις γιορτές πάντα ήμασταν μαζί. Στο γάμο του γιου της ήμασταν εμείς καλεσμένοι και όχι τα αδέρφια της για τον λόγο αυτό, μάλωσαν. Με είχε παρακαλέσει να πάρω τηλέφωνο την αδερφή της, αλλά αυτή δεν απάντησε. Από το Σεπτέμβριο άντρας της με είχε ενημερώσει ότι η γυναίκα του ήταν χάλια, αλλά δεν είχαν θεωρήσει βιβλιάριο για να την πάει στο νοσοκομείο, όπως εγώ τους πρότεινα μέχρι τις 25 Οκτωβρίου 2015.
Ερώτηση: «Εσείς ως γιατρός συστήνετε στους ασθενείς σας να αποφεύγουν τα φάρμακα και να παίρνουν πεπτίδια;»
Απάντηση: «Όχι δεν το έκανα, γιατί τα πεπτίδια καταπραΰνουν τη δράση των φαρμάκων και δεν τα αντικαθιστούν. Όταν η γυναίκα πήγε για εξετάσεις είχε πάρει και αντιβίωση και λόγω αυτής, έχει χειροτερέψει είχε προκληθεί διάρροια και λόγω γαστροσκόπησης, είχε τάση προς εμετό».
Ερώτηση: «Η οικογένεια της ισχυρίζεται ότι μετά την επίσκεψη στο θεραπευτήριο, της είπατε να μην πάρει αντιβίωση και να έρθει στο σπίτι σας».
Απάντηση: «Αυτό αποκλείεται. Από τις 14 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και τις 22 Οκτωβρίου 2015, δε μίλησα με κανέναν από τους συγγενείς της. Ούτε ήξερα το ιστορικό της. Στην κηδεία της, δεν παρευρέθηκα αλλά κάποιοι γνωστοί μου μου είπαν ότι διαδίδει η οικογένεια της, ότι πήγα στο νοσοκομείο και με τη δική μου υπογραφή πήρα την γυναίκα και την πήγα στο σπίτι μου. Αυτό δεν έγινε ποτέ. Τέλος, επειδή στην ιατροδικαστική αναφέρονται εκδορές στο σώμα της, έχω να σας αναφέρω ότι ο γιος της, την τσιμπούσε συνέχεια και με τα δύο χέρια είτε από χαρά είτε από λύπη. Άλλο τίποτα δεν έχω να προσθέσω».
Η νομική άποψη: «Κατέστησε αβοήθητη και παραδομένη στη μοίρα της»
Ο δικηγόρος των συγγενών της άτυχης γυναίκας κ. Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης επισημαίνει στο newsit.gr πως «Η καταδίκη επιβεβαίωσε αυτό που η οικογένεια, υποπτευόταν από την πρώτη στιγμή. Απεδείχθη ότι η καταδικασθείσα ήταν αυτή που με τα τεχνάσματα και τα αμφιβόλου σκευάσματα που χορηγούσε, κατέστησε αβοήθητη και παραδομένη στη μοίρα της την άτυχη γυναίκα.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη και μάλιστα οι πράξεις της κατηγορουμένης- καταδικασθείσας ήταν τέτοιες, που δεν χορηγήθηκε καμία ελαφρυντική περίσταση στο πρόσωπο της δικαιώνοντας την οικογένεια της».

