Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη

Χαμηλό βαρομετρικό προερχόμενο από τα Δυτικά-Νοτιοδυτικά της χώρας θα δώσει αρκετές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Ιανουαρίου.

Νοτιάδες στα 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία θα παραμείνει σχεδόν αμετάβλητη.

Στην Κρήτη η σημερινή ημέρα θα κυλίσει με αυξημένη συννεφιά και τοπικά φαινόμενα, από το μεσημέρι και μετά, κυρίως στα νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από Νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ των 8 και 17 βαθμών.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ανακοινώνει ότι σήμερα Σάββατο 8 Ιανουαρίου σύμφωνα με τον Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία ο καιρός σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχει αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και σταδιακά ανατολικοί νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 Βαθμούς Κελσίου.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των ελλιμενιζομένων πλοίων και μικρών σκαφών της περιοχής να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Επίσης ενημερώνει τα ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά, πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν την δραστηριοποίησή τους κατά το χρονικό διάστημα των έντονων καιρικών φαινομένων.

Τα ρυμουλκά ναυαγοσωστικά και εθελοντικές ομάδες να είναι σε ετοιμότητα για την παροχή συνδρομής σε περίπτωση που χρειαστεί.

Και τέλος το κεντρικό λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα για την αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία , μικρά σκάφη και σε πρόσωπα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις