Ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Κρήτης
Ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Κρήτης

Ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Κρήτης

Δεν εγκαταλείπει ο Εγκέλαδος την Κρήτη καθώς στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σημειώθηκαν έντεκα σεισμικές δονήσεις σε όλο το νησί. Φυσικά οι περισσότερες καταγράφηκαν στο Αρκαλοχώρι, καθώς συνολικά έγιναν 9 ασθενείς σεισμοί στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, ισχυρή σεισμική δόνηση 3.4 Ρίχτερ  σημειώθηκε σήμερα ξημερώματα ανοιχτά της Κρήτης.

Ο σεισμός σημειώθηκε στη 01.21 τα ξημερώματα 51 χιλιόμετρα ΝΝΑ της Κάσου με εστιακό βάθος στα 6 χιλιόμετρα, στην ευρύτερη περιοχή που στις 26 Δεκεμβρίου έδωσε το σεισμό των 5.2 Ρίχτερ που ταρακούνησε όλο το νησί. 

Ισχυρή σεισμική δόνηση ανατολικά της Κρήτης

Σεισμοί ταρακούνησαν και τη Δυτική Κρήτη 

Από τη μήνιν του Εγκέλαδου όμως δεν γλίτωσε και η Δυτική Κρήτη, αφού το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε δύο σεισμικές δονήσεις,

Η πρώτη μεγέθους 2.9 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 00.23 τα μεσάνυχτα με εστιακό βάθος στα 13.2 χιλιόμετρα 37 χιλιόμετρα ΝΔ της Γαύδου, ενώ στις 3.54 τα ξημερώματα έγινε σεισμός μεγέθους 2.0 Ρίχτερ 25 χιλιόμετρα Βόρεια της Κισσάμου με εστιακό βάθος στα 18.6 χιλιόμετρα.

Στις 6.36 ακολούθησε μία ακόμη σεισμική δόνηση 1.9 Ρίχτερ 15 χιλιόμετρα ΒΔ της Κισσάμου με εστιακό βάθος στα 13.2 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις