Κώστας Ανθουλάκης: Ο ειλικρινής απολογισμός και οι στόχοι για το μέλλον - «Δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ για το καλό των συναδέλφων μου» (vid)
Κώστας Ανθουλάκης: Ο ειλικρινής απολογισμός και οι στόχοι για το μέλλον - «Δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ για το καλό των συναδέλφων μου» (vid)

Κώστας Ανθουλάκης: Ο ειλικρινής απολογισμός και οι στόχοι για το μέλλον – «Δεν φοβήθηκα να συγκρουστώ για το καλό των συναδέλφων μου» (vid)

Σημαντικές τοποθετήσεις και απολογισμό τριετίας παρουσίασε ο Κώστας Ανθουλάκης, Υπαστυνόμος Α' και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, κατά την ομιλία του στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του σωματείου.

Με αναλυτική αναφορά στις δράσεις και τις συνδικαλιστικές παρεμβάσεις της τριετούς θητείας του, ο κ. Ανθουλάκης έθεσε επίσης τους στόχους του για το μέλλον, ζητώντας εκ νέου την εμπιστοσύνη των συναδέλφων του.

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο κ. Ανθουλάκης απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους με ειλικρίνεια: «Την προηγούμενη φορά πήρα το θάρρος και σας ζήτησα να με εμπιστευτείτε. Τώρα, στέκομαι εδώ και σας κοιτάω στα μάτια κάνοντας τον απολογισμό μου. Σίγουρα δεν τα έκανα όλα σωστά και περιθώριο βελτίωσης πάντα υπάρχει». Ωστόσο, τόνισε πως σε όλη τη διάρκεια της θητείας του δεν φοβήθηκε να εκφράσει τη γνώμη του και να συγκρουστεί, όταν χρειαζόταν, ακόμα και με τους ανωτέρους του, «πράγμα το οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι το γνωρίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις και παρουσία τους».

Σημαντικές συνδικαλιστικές παρεμβάσεις

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο κ. Ανθουλάκης αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις κυριότερες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του. Μια από τις πιο σημαντικές ήταν η έγκριση του κονδυλίου για την ανακατασκευή του Αστυνομικού Τμήματος Μινώα-Πεδιάδος, για το οποίο η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου πίεσε έντονα τις αρμόδιες αρχές. «Αιτηθήκαμε συνάντηση τόσο με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ όσο και με τον Γενικό Διευθυντή ΓΔΟΥΕΣ, κ. Χρήστου, και το κονδύλι εγκρίθηκε αυθημερόν, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι και να υπηρετούν κάτω από αντίξοες συνθήκες, μέσα σε κοντέινερ με τρύπες που έμπαζαν νερά».

Μια ακόμα σημαντική παρέμβαση ήταν η ενίσχυση του προσωπικού σε δύο από τα πιο υποστελεχωμένα τμήματα της περιφέρειας Ηρακλείου, το Αστυνομικό Τμήμα Μινώα-Πεδιάδος και το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου. Σύμφωνα με τον κ. Ανθουλάκη, «τα τμήματα λειτουργούσαν με 19 και 21 άτομα αντίστοιχα, αριθμοί πολύ χαμηλότεροι από τις απαιτήσεις της καθημερινής αστυνόμευσης. Μετά από συνάντηση με τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, κ. Καραμαλάκη, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την ενίσχυσή τους».

Το 2023, η Ένωση ασχολήθηκε με την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου. Όπως ανέφερε ο κ. Ανθουλάκης, «προχωρήσαμε σε παρέμβαση στον τέως Αρχηγό, κ. Σκούμα, καθώς έως τις αρχές Ιουνίου το Τμήμα δεν είχε λάβει καμία ενίσχυση. Καταφέραμε να εξασφαλίσουμε αποσπασμένους αστυνομικούς, παρόλο που εκείνη τη χρονιά λίγα ΑΤ Αερολιμένα ενισχύθηκαν».

Η συνάντηση με τον Υπουργό για τις ψυχιατρικές εξετάσεις

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ανθουλάκης σε έναν αγώνα που έδωσε προσωπικά ενώ βρισκόταν σε υπηρεσία, ως επικεφαλής μέτρων τάξης, για τις ακουσίες ψυχιατρικές εξετάσεις. «Κατάφερα να πραγματοποιήσω συνάντηση με τον τότε Υπουργό, κ. Χρυσοχοΐδη, για το θέμα των ακουσίων ψυχιατρικών νοσηλειών, όπου μέχρι πρότινος, όταν το Βενιζέλειο Νοσοκομείο εφημέρευε (το οποίο δεν διαθέτει ψυχιατρική κλινική), το περιπολικό έπρεπε να μεταφέρει τους ασθενείς. Με αυτή τη συνάντηση πετύχαμε να βελτιωθεί αυτή η κατάσταση», σημείωσε.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Ανθουλάκης παρουσίασε τους βασικούς του στόχους για την επόμενη περίοδο, εφόσον επανεκλεγεί. Ένας από τους βασικούς στόχους του είναι η ενίσχυση του Γραφείου Ενδοοικογενειακής Βίας στο Ηράκλειο, το οποίο είναι από τα πρώτα επτά που δημιουργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. «Είμαστε τυχεροί που έχουμε ένα τέτοιο γραφείο, αλλά πρέπει να ενισχυθεί με ικανό αριθμό ατόμων, τόσο στο πόστο του αξιωματικού υπηρεσίας όσο και στο πόστο της περιπολίας», τόνισε.

Άλλος σημαντικός στόχος που έθεσε ο κ. Ανθουλάκης είναι η πλήρης απεμπλοκή των αστυνομικών από τις ψυχιατρικές νοσηλείες, ένα ζήτημα που συνεχίζει να απασχολεί το Σώμα. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη φορολογικών ελαφρύνσεων για τα αστυνομικά είδη και τον εξοπλισμό των αστυνομικών, κάτι που ισχύει ήδη σε άλλους κλάδους, όπως υποστήριξε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο θέμα των μετακινήσεων αστυνομικών από νομό σε νομό, το οποίο, όπως είπε, «πάει να παγιωθεί», και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα από τη συνδικαλιστική ηγεσία.

Κλείνοντας, ο κ. Ανθουλάκης απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους του να στηρίξουν τις προτάσεις του και να του δώσουν ξανά την ευκαιρία να αγωνιστεί για τα δικαιώματα των αστυνομικών: «Ενέργειες και προτάσεις έχουμε. Ζητάμε τη στήριξή σας για να δώσουμε άλλη μια μάχη!», τόνισε χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Την προηγούμενη φορά πήρα το θάρρος και σας ζήτησα να με εμπιστευτείτε. Τώρα, στέκομαι εδώ και σας κοιτάω στα μάτια κάνοντας τον απολογισμό μου. Σίγουρα δεν τα έκανα όλα σωστά και περιθώριο βελτίωσης πάντα υπάρχει. Όμως, αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν φοβήθηκα να πω τη γνώμη μου και να συγκρουστώ με τους ανωτέρους μου, πράγμα το οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι το γνωρίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις και παρουσία τους.

Κυριότερες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις που κάναμε ήταν να εγκριθεί το κονδύλι ανακατασκευής του τμήματος Μινώα-Πεδιάδος, για το οποίο ανεβήκαμε στην Αθήνα. Αιτηθήκαμε συνάντηση τόσο με τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. όσο και με τον Γενικό διευθυντή ΓΔΟΥΕΣ κ. Χρήστου και εγκρίθηκε αυθημερόν, προκειμένου να μην ταλαιπωρούνται οι συνάδελφοι και να υπηρετούν κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε κοντέινερ με τρύπες που έμπαζαν νερά.

Άλλη μια σημαντική συνδικαλιστική παρέμβασή μας ήταν η ενίσχυση τόσο του τμήματος Μινώα-Πεδιάδος όσο και του τμήματος του Μαλεβιζίου το 2022, πράγμα για το οποίο πιέσαμε έντονα και αναγκάσαμε τον τότε διευθυντή Διεύθυνσης στην ενίσχυση των Τμημάτων αυτών που λειτουργούσαν με 19 και 21 άτομα αντίστοιχα, μετά από συνάντηση με τον Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ. κ. Καραμαλάκη.

Το καλοκαίρι του 2023 πιέσαμε να ενισχυθεί το Α.Τ. Αερολιμένα με αποσπασμένους, που έως αρχές Ιουνίου δεν είχε ενισχυθεί, με παρέμβασή μας στον τέως Αρχηγό κ. Σκούμα. Εξασφαλίσαμε την ενίσχυση, παρόλο που εκείνη τη χρονιά λίγα Α.Τ. Αερολιμένα ενισχύθηκαν.

Ένας αγώνας που έδωσα ενώ βρισκόμουν σε μέτρα ως επικεφαλής ήταν ότι κατάφερα να πραγματοποιήσω συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για το θέμα με τις ακούσιες ψυχιατρικές εξετάσεις, όπου μέχρι πρότινος το όχημα σε περίπτωση που εφημέρευε το Βενιζέλειο, που δεν διαθέτει ψυχιατρική κλινική, έπρεπε… (αναφέρονται αναλυτικά στη τοποθέτησή μου).

Κύριοι στόχοι μου στο μέλλον, αν με επιλέξετε να σας εκπροσωπώ στο σωματείο, είναι η ενίσχυση του γραφείου ενδοοικογενειακής βίας, ένα από τα πρώτα 7 γραφεία που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και είμαστε τυχεροί που το έχουμε και λειτουργεί με αυτό τον τρόπο. Θα πρέπει να ενισχυθεί με ικανό αριθμό ατόμων, τόσο στο πόστο του αξυπ όσο και κυρίως στο πόστο της περιπολίας. Το περιπολικό του Α.Α.Τ. Ηρακλείου έχει καταντήσει το όχημα για όλες τις δουλειές.

Άλλος ένας από τους στόχους είναι η πλήρης απεμπλοκή μας από τις ψυχιατρικές νοσηλείες. Επίσης, θα ήθελα να θέσω ένα θέμα για την αποφορολόγηση στα αστυνομικά είδη και είδη εξοπλισμού μας, όπως σε άλλους κλάδους. Επίσης, θα πρέπει να δώσουμε μια συνδικαλιστική μάχη σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τις μετακινήσεις αστυνομικών από νομό σε νομό, που πάει να παγιωθεί.

Ενέργειες και προτάσεις έχουμε. Ζητάμε τη στήριξή σας για να δώσουμε άλλη μια μάχη!».

Δείτε βίντεο με τη τοποθέτηση του:

Εκλογοαπολογιστικη Γενική Συνέλευση Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν Ηρακλείου.

👮‍♀️🚨 Η Τοποθετηση μου εφ ολης της υλης και ο απολογισμός μου αυτα τα τρια ετη.
🖌️Την προηγούμενη φορά πηρα το θάρρος και σας ζητησα να με εμπιστευτείτε. Τώρα, στεκομαι εδώ και σας κοιτάω στα μάτια κάνοντας τον απολογισμό μου. Σίγουρα δεν τα έκανα όλα σωστά και περιθώριο βελτίωσης πάντα υπάρχει. 📌Όμως, αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν φοβήθηκα να πω την γνώμη μου και να συγκρουστω με τους ανωτέρους μου, πράγμα το οποίο οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι το γνωρίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις και παρουσία τους.
👉 Κυριότερες συνδικαλιστικές παρεμβάσεις που κάναμε ήταν να εγκριθεί το κονδυλι ανακατασκευής του τμήματος Μινώα- Πεδιάδος για το οποίο ανεβήκαμε στην Αθήνα. Αιτηθήκαμε συνάντηση τόσο με τον Αρχηγό ΕΛΑΣ όσο με τον Γενικό διευθυντή ΓΔΟΥΕΣ κ. Χρήστου και εγκρίθηκε αυθημερον προκειμένου να μην ταλαιπωρουνται οι συνάδελφοι και να υπηρετούν κάτω από αντίξοες συνθήκες μέσα σε κοντεινερ με τρύπες που εμπαζαν νερά.
👉 Άλλη μια σημαντική συνδικαλιστική παρέμβασή μας ήταν η ενίσχυση τόσο του τμήματος Μινώα-Πεδιάδος καθώς και του τμήματος του Μαλεβιζίου το 2022 ,πράγμα για το οποίο πιεσαμε έντονα και αναγκασαμε το τότε διευθυντή διεύθυνσης στην ενίσχυση των Τμημάτων αυτών που λειτουργούσαν με 19 και 21 άτομα αντίστοιχα. Μετά από συνάντηση με τον Αρχηγό ΕΛΑΣ κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ.
👉 Το καλοκαίρι του 2023 πιεσαμε να ενισχυθεί το ΑΤ Αερολιμενα με αποσπασμένους που έως αρχές Ιουνίου δεν είχε ενισχυθεί με παρέμβαση μας στον τέως Αρχηγό κ.ΣΚΟΥΜΑ. Εξασφαλίσαμε την ενίσχυση , παρόλο που εκείνη τη χρονιά λίγα ΑΤ Αερολιμένα ενισχυθηκαν.
👉 Ένας αγώνας που έδωσα ενώ βρισκόμουν σε μέτρα ως επικεφαλής ήταν ότι κατάφερα να πραγματοποιήσω συνάντηση με τον Υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη για το θέμα με τις ακουσιες ψυχιατρικες εξετάσεις όπου μέχρι πρότινος το οχήμα σε περίπτωση που εφημερευε το βενιζελειο που δεν διαθέτει Ψυχιατρική κλινική έπρεπε…..(αναφέρονται αναλυτικά στη τοποθέτηση Μου)
📜 Κύριοι στόχοι μου στο μέλλον, αν με επιλέξετε να σας εκπροσωπω στο σωματείο, είναι η ενίσχυση του γραφείου ενδοοικογενειακη βίας, ένα από τα πρώτα 7 γραφεία που δημιουργήθηκαν στην Ελλάδα και είμαστε τυχεροί που το έχουμε και λειτουργεί με αυτό το τρόπο. Θα πρέπει να ενισχυθεί με ικανό αριθμό ατόμων τόσο στο πόστο του αξυπ αλλά κυρίως στο πόστο της περιπολίας. Το περιπολικό του Α Α.Τ Ηρακλείου έχει καταντήσει το οχήμα για όλες τις δουλειές.
Άλλος ένας από τους στόχους είναι η πλήρης απεμπλοκή μας από τις ψυχιατρικες νοσηλείες.
Επίσης θα ήθελα να θέσω ένα θέμα για την αποφορολογιση στα αστυνομικά ήδη και είδη εξοπλισμού μας όπως σε άλλους κλάδους.
Επίσης, θα πρέπει να δώσουμε μια συνδικαλιστικη μάχη σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τις μετακινήσεις Αστυνομικών από νομό σε νομό που πάει να παγιωθεί.
✍️👮🚔Ενέργειες και προτάσεις έχουμε. Ζητάμε τη στήριξή σας για να δώσουμε άλλη μια μάχη!

Δημοσιεύτηκε από Kostas Anthoulakis στις Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

 

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα