Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη η ΝΔ, εκτόξευση του ΠΑΣΟΚ - Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση
Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη η ΝΔ, εκτόξευση του ΠΑΣΟΚ - Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ - Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση

Δημοσκόπηση MRB: Πρώτη η ΝΔ, εκτόξευση του ΠΑΣΟΚ – Κατρακύλα για ΣΥΡΙΖΑ – Τρίτο κόμμα η Ελληνική Λύση

Δημοσκοπική πρωτιά εξακολουθεί να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία. Συγκεντρώνει 28,1%, σημειώνοντας οριακή πτώση σε σχέση τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB.

Ωστόσο, το κόμμα που κάνει την έκπληξη και καταγράφει 5,4% άνοδο είναι το ΠΑΣΟΚ, συγκεντρώνοντας 18,2% έναντι 12,8% που έλαβε στις ευρωεκλογές.

Ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 11% και το ΚΚΕ με 9,7%, καταγράφοντας ποσοστά βελτιωμένα σε σχέση με αυτά που έλαβαν στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Στην αντίπερα όχθη βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σημειώνεται πτώση 6,6 μονάδες σε σχέση με το ποσοστό που κατέγραψε στις ευρωεκλογές.

Εντυπωσιακή άνοδο καταγράφει και η Πλεύση Ελευθερίας, συγκεντρώνοντας 5,3%, Φωνή Λογικής φθάνοντας στο 4,7% και το Μέρα25 ανεβαίνοντας το 3,9%.

Οριακή πτώση καταγράφει το κόμμα της Νίκης.

 

MRB1.jpg

Σχεδόν παρόμοια εικόνα ως προς τη σειρά καταγράφουν και οι αρχηγοί των κομμάτων. 21,8% των ερωτηθέντων της δημοσκόπησης απαντούν πως καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 6,9%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 6,4 και ο Στέφανος Κασσελάκηςμε 5%.

katalliloteros.jpg
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις