«Μουδιασμένη» η Μεσαρά από τον τραυματισμό της 15χρονης στην Αθήνα - Από αυτό το κτίριο έπεσε ο σοβάς που την τραυμάτισε σοβαρά
«Μουδιασμένη» η Μεσαρά από τον τραυματισμό της 15χρονης στην Αθήνα - Από αυτό το κτίριο έπεσε ο σοβάς που την τραυμάτισε σοβαρά

«Μουδιασμένη» η Μεσαρά από τον τραυματισμό της 15χρονης στην Αθήνα – Από αυτό το κτίριο έπεσε ο σοβάς που την τραυμάτισε σοβαρά

Από την περιοχή της Μεσαράς και συγκεκριμένα από τις Μοίρες και ένα χωριό του Δήμου Φαιστού κατάγεται η 15χρονη μαθήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά σε στάση λεωφορείου στους Αγίους Αναργύρους, την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το κορίτσι περίμενε μαζί με τη μητέρα της σε στάση λεωφορείου επί της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου 8, όταν ένα κομμάτι τσιμέντου αποκολλήθηκε από την ταράτσα διώροφης πολυκατοικίας και την χτύπησε στο κεφάλι. Αμέσως, η μαθήτρια διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», συνοδευόμενη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

anarg.png

Οι γιατροί διαπίστωσαν αιμορραγία και κάκωση στο κεφάλι, και η 15χρονη οδηγήθηκε άμεσα στο χειρουργείο για την αφαίρεση επισκληριδίου αιματώματος. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό, η υγεία της βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση, και οι γιατροί παρακολουθούν στενά την εξέλιξή της.

Βίντεο από το σημείο

Ανησυχία προκαλούν οι συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το ατύχημα, καθώς το διώροφο κτίριο, από το οποίο αποκολλήθηκε το κομμάτι τσιμέντου, φαίνεται να μην έχει συντηρηθεί κατάλληλα. Σύμφωνα με μαρτυρίες και αποκλειστικά πλάνα, τα μπαλκόνια του κτιρίου παρουσιάζουν σημάδια φθοράς. Ο δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Δημήτρης Παυλαδέλης, δήλωσε ότι η ευθύνη της συντήρησης βαραίνει τους ιδιοκτήτες και ότι οι έλεγχοι είναι αρμοδιότητα της πολεοδομίας.

anargiroi

Οι αρχές έχουν ξεκινήσει προανακριτική διαδικασία, ενώ κλιμάκιο της πολεοδομίας αναμένεται να ελέγξει την καταλληλότητα του κτιρίου. Η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, που βρίσκεται εκτός Αθηνών, αναμένεται να καταθέσει στις αρχές.

Η μητέρα της μαθήτριας, σε κατάσταση σοκ, κάλεσε αμέσως σε βοήθεια, ενώ τόνισε ότι η κόρη της αναρρώνει και σταδιακά επανέρχεται. «Η κατάσταση της είναι σταθερή. Έχει αρχίσει να συνέρχεται. Εγώ ψυχολογικά είμαι χάλια. Μόνο να ξυπνήσει, να μιλήσει, να έρθει σε επαφή με το περιβάλλον», δήλωσε στο MEGA.

Το περιστατικό φέρνει στο φως την ανάγκη για τακτική συντήρηση των κτιρίων, ειδικά σε πολυσύχναστες περιοχές, με στόχο την αποφυγή παρόμοιων τραγικών ατυχημάτων στο μέλλον.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις