Διεθνές συνέδριο στις Γούβες για τον κρητικό τρόπο ζωής και διατροφής
Διεθνές συνέδριο στις Γούβες για τον κρητικό τρόπο ζωής και διατροφής

Διεθνές συνέδριο στις Γούβες για τον κρητικό τρόπο ζωής και διατροφής

Με την συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από όλο τον κόσμο πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Amirandes στις Γούβες του Δήμου Χερσονήσου από τις 29 Οκτωβρίου έως και τις 2 Νοεμβρίου, το 3ο Διεθνές Συνέδριο του Κέντρου Αριστείας, για τον Κρητικό Τρόπο Ζωής και διατροφής.

«Το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας στηρίζει έμπρακτα την προβολή της Κρήτης και του Υγιεινού Κρητικού Τρόπου Ζωής, με την πραγματοποίηση των Βιωματικών Συνεδρίων, στην Κρήτη με την συμμετοχή της «ελίτ» των επιστημόνων από όλο τον κόσμο», επεσήμαναν σε συνέντευξη τύπου ο διοργανωτής του Συνεδρίου, καθηγητής του Χάρβαρντ Στέφανος Κάλης και ο διευθυντής λειτουργικού της Grecotel Δημήτρης Καλαϊτζιδάκης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα βιωματικό συνέδριο με παγκόσμιο δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν ηγέτες από τους χώρους της ιατρικής, διατροφής, ευεξίας, εστίασης και τουρισμού.

Ο στόχος, όπως σημείωσε ο κ. Κάλης, είναι να γίνει η Ελλάδα τουριστικός προορισμός 365 μέρες το χρόνο αλλά και να «προωθήσουμε τα ελληνικά προϊόντα πέρα από τα σύνορα της χώρας».

Μέρος των δράσεων του συνεδρίου είναι και ο Διαγωνισμός Νεανικής Αγρο-Επιχειρηματικότητας, τον οποίο διοργανώνουν οι IDGC και το Smart Agro Hub.

Ο διαγωνισμός στοχεύει να αναδείξει νέες λύσεις που θα βελτιώσουν την αγροτική παραγωγή, θα στηρίξουν τις τοπικές κοινότητες και θα προστατεύσουν το περιβάλλον.

Οι πέντε κορυφαίες νεοφυείς επιχειρήσεις που θα διακριθούν, θα κερδίσουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις ιδέες τους στο Συμπόσιο Καινοτομίας, την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου, με όλα τα έξοδα μετάβασης και διαμονής τους να καλύπτονται από το Ελληνικό Κέντρο Αριστείας.

«Οι πέντε καλύτερες start-ups θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν την επιχείρησή τους στο Συμπόσιο Καινοτομίας / “Start-up”, στο πλαίσιο του ευρύτερου Συνεδρίου, την πρώτη μέρα, σε ξεχωριστή ενότητα», σημείωσε ο κ. Κάλης, συμπληρώνοντας ότι «εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με διακεκριμένους Αμερικανούς – Ελληνοαμερικανούς και Έλληνες επιχειρηματίες του χώρου των τροφίμων».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις