Ιδρύεται νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη
Ιδρύεται νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη

Ιδρύεται νέα Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων στην Κρήτη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα από το βήμα της Βουλής, ανακοίνωσε την ίδρυση τεσσάρων νέων μονάδων ΕΜΟΔΕ (Ειδική Μονάδα Δασικών Επιχειρήσεων) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε Ζάκυνθο, Πύργο, Χαλκίδα και Χανιά. Οι μονάδες αυτές θα έχουν ως κύριο έργο την "προκατασταλτική" δράση σε περιπτώσεις δασικών πυρκαγιών και θα διαθέτουν ειδικά καθήκοντα και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, οι νέες μονάδες θα είναι εξοπλισμένες με οπτικά και κατασβεστικά μέσα, καθώς και με drones για την επιτήρηση των περιοχών, ενισχύοντας έτσι την πρόληψη και την ταχύτερη επέμβαση σε επικίνδυνες καταστάσεις.

Σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Χανίων της ΝΔ, Σέβη Βολουδάκη αναφέρει:

«Το σχέδιο του υπουργείου είναι το καλοκαίρι να είναι διαθέσιμοι οι δασοκομάντος στο σύνολό τους. Επισημαίνεται ότι είχε ήδη δρομολογηθεί η πρόσληψη δασοκομάντος στο Ηράκλειο, αλλά το Υπουργείο, αντιλαμβανόμενο τις ιδιαίτερες γεωμορφολογικές συνθήκες που υπάρχουν στα Χανιά, καθώς και την απόσταση από το Ηράκλειο, αποφάσισε, όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σήμερα από το βήμα της Βουλής, τη δημιουργία αντίστοιχου σώματος και στα Χανιά».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις