Ψευτο-ιερέας ζητά 800 ευρώ για ξεμάτιασμα - «Είμαι εξορκιστής αλλά δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς»
Ψευτο-ιερέας ζητά 800 ευρώ για ξεμάτιασμα - «Είμαι εξορκιστής αλλά δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς»

Ψευτο-ιερέας ζητά 800 ευρώ για ξεμάτιασμα – «Είμαι εξορκιστής αλλά δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς»

Αυτοσυστήνεται ως «Ιερομόναχος Ποιμήν» αλλά σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος πρόκειται για έναν ψευδοϊερέα στην Νέα Ιωνία Βόλου που προσπαθούσε να εξαπατήσει τους πιστούς αποσπώντας τους υπέρογκα χρηματικά ποσά.

«Όλος αυτός είναι ο πόλεμος του Σατανά και των δαιμόνων που θέλουν να με κατασπαράξουν και να μην κάνω καλό στον κόσμο. Δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς».

Όπως αποκάλυψε ο «Ταχυδρόμος» πάντως υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του πως για… ένα ξεμάτιασμα ο εν λόγω ψευτοιερέας ζητούσε από 500 έως και 800 ευρώ!

«Αν βρεθεί ένας άνθρωπος που να είπε πως παίρνω 800 ευρώ, να έρθει εδώ να τα δώσω πίσω. Εγώ δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα. Δεν είμαι του χρήματος. Όλο αυτό που φαίνεται δεν φταίει ο σεβασμιότατος αλλά εγώ. Γιατί είμαι εξορκιστής».

«Ο σατανάς τα κάνει όλα»

Στην αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο LIVE NEWS, ο εν λόγω άνδρας ερμηνεύει με τον  δικό του τρόπο τις καταγγελίες που πέφτουν βροχή σε βάρος του αλλά και τον λόγο που η Τοπική Εκκλησία καλεί τους πιστούς να αποφεύγουν κάθε συναναστροφή μαζί του.

«Με απείλησε ο σατανάς, μου χτύπησε το τζαμί. Μου είπε θα σταματήσεις να κάνεις εξορκισμούς γιατί θα σε ξεφτιλίσω και θα σε κάνω πάλι ρόμπα, όπως το έχω κάνει και παλαιότερα. Πάνε κάνουν συμβούλια οι δαίμονες και μετά πάνε και βάζουν τους δικούς τους να με πολεμήσουν. Όλα αυτό γίνεται γιατί είμαι εξορκιστής».

Αρνείται κατηγορηματικά πως έχει λάβει το οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για τις υπηρεσίες που όπως λέει προσφέρει τους εξορκισμούς και το ξεμάτιασμα.

Λέει πως πριν χρόνια παραιτήθηκε από κληρικός και απαρνήθηκε τον μισθό του.

«Έπαιρνα μισθό για πολλά χρόνια αλλά παραιτήθηκα γιατί ήθελα να ησυχάσω στο μοναστήρι του».

Στη συνέχεια βέβαια αποκαλύπτει πως εκδιώχθηκε και από άλλη Μητρόπολη γιατί –όπως λέει- έκανε κι εκεί εξορκισμούς.

«Με έδιωξε ο  Μεσογαίας & Λαυρεωτικής, ο Νικόλαος, γιατί έκανα εξορκισμούς. Οι δαίμονες τα κάνουν αυτά. Ότι δεν είμαι κάλος παπάς».

Τι απαντά για την ρευματοκλοπή

Ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper.gr που βρέθηκε στο σημείο εντόπισε και μια περίεργη διαδρομή καλωδίων ρεύματος από την διπλανή κολόνα δημόσιου φωτισμού προς την αυτοσχέδια εκκλησία του.

Ψευτο-ιερέας ζητά 800 ευρώ για ξεμάτιασμα - «Είμαι εξορκιστής αλλά δεν έχω πάρει ποτέ χρήματα από πιστούς»

Οι κάτοικοι κατήγγειλαν πως επρόκειτο για ρευματοκλοπή με τον ίδιο να απαντά πως οι γείτονες του παραχωρούν το ρεύμα τους.

«Μας δίνουν οι γείτονες ρεύμα».

Την ίδια ώρα, νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιερέας ετοιμαζόταν να φτιάξει και μικρά διαμερίσματα πάνω από τον ναό και να τα εκμεταλλεύεται για βραχυχρόνια μίσθωση ως Airbnb.

«Όχι αυτά είναι ψέματα. Προσπαθώ να κάνω μία αίθουσα να πίνει καφέ ο κόσμος».

«Η Ιερά Μητρόπολή μας προειδοποιεί ότι πρόκειται για πρόσωπο, που ουδεμία σχέση έχει με την Κανονική Εκκλησία και επιχειρεί να εξαπατήσει τον λαό μας, εκμεταλλευόμενος το άδολο θρησκευτικό συναίσθημα, προς ικανοποίηση οικονομικών και άλλων σκοπών. Η Τοπική μας Εκκλησία καλεί τον λαό μας να αποφεύγει κάθε επαφή και συναναστροφή μαζί του, διότι κινδυνεύει να υποπέσει σε βαρύτατη πλάνη, προδήλως και πολλαπλώς καταστροφική», ανέφερε η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Είναι βίντεο από τα θυρανοίξια που έγιναν πίσω στο 2020 στην εν λόγω εκκλησία παρουσία του πρωτοσύγκελου με την Μητρόπολη πάντως να επισημαίνει στην ανακοίνωση της πως επρόκειτο για «ναΐδριο», αφιερωμένο δήθεν στον Άγιο Κυπριανό.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις