Τρεις οι διακινητές των 44 μεταναστών που βρέθηκαν στo Λέντα - Ζητούσαν 9.000 ευρώ από κάθε άτομο για τη μεταφορά
Τρεις οι διακινητές των 44 μεταναστών που βρέθηκαν στo Λέντα - Ζητούσαν 9.000 ευρώ από κάθε άτομο για τη μεταφορά

Τρεις οι διακινητές των 44 μεταναστών που βρέθηκαν στo Λέντα – Ζητούσαν 9.000 ευρώ από κάθε άτομο για τη μεταφορά

Το πρωί της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Καλών Λιμένων ενημερώθηκε για την παρουσία μεγάλου αριθμού αλλοδαπών στην παραλία «Τράχουλας» στον Λέντα, κοντά στο αλιευτικό καταφύγιο Λούτρας του δήμου Γόρτυνας. Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γαύδου, όπου εντόπισαν 44 αλλοδαπούς, 42 άνδρες και δύο ανήλικους, καθώς και ένα ξύλινο σκάφος χωρίς μηχανές και με ζημιές στα ύφαλα.

Οι αλλοδαποί, συνοδεία στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Ηρακλείου. Όπως προέκυψε, είχαν ξεκινήσει από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης στις 2 Οκτωβρίου και είχαν καταβάλει 9.000 ευρώ για τη μεταφορά τους.

Η προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, το οποίο προχώρησε στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 31, 19 και 24 ετών, ως διακινητών. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για παράβαση των άρθρων του Ν. 3386/05 περί «Παράνομης εισόδου στη χώρα», του Ν. 5038/23 για «Διευκόλυνση», σε συνδυασμό με τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα για «Συναυτουργία», «Έκθεση» και «Σύσταση συμμορίας».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις