Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστο Δήμα
Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστο Δήμα

Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστο Δήμα

Μετά από συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστο Δήμα, παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών, Αναστάσιου Βρέντζου και του Αντιπροέδρου, Στέφανου Αντωνίου, έκανε την ακόλουθη ανάρτηση στα social media:

Η ανάρτηση:

ΑΘΗΝΑ – ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Σήμερα πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και καλό φίλο, Χρίστο Δήμα, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών, Αναστάσιο Βρέντζο και τον Αντιπρόεδρο, Στέφανο Αντωνίου.

Οι αποσταγματοποιοί αποτελούν τους θεματοφύλακες της παράδοσης, διατηρώντας ζωντανές τις τεχνικές που περνούν από γενιά σε γενιά. Με σεβασμό στη φύση και τα αμπέλια, παράγουν αυθεντικά προϊόντα, ενώ συνεχίζουν να προσαρμόζονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της νομοθεσίας και της αγοράς.

Η συζήτηση μας επικεντρώθηκε στην επιβολή προστίμων βάσει του ν. 2960/2001 (άρθρα 81 & 82), ο οποίος ρυθμίζει τα ζητήματα τελωνειακών ελέγχων και τη φορολογία προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, όπως το αλκοόλ. Επιπλέον, αναφερθήκαμε στους αλκοολικούς βαθμούς που αναφέρονται στη μέτρηση της περιεκτικότητας του αλκοόλ σε ένα ποτό, αλλά και στο ζήτημα της παράτασης για την απόκτηση δελτίων καταλληλότητας στους άμβυκες.

Το επόμενο βήμα για την Ομοσπονδία Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών είναι να ετοιμάσει και να καταθέσει υπόμνημα προς το αρμόδιο υπουργείο, με συγκεκριμένες προτάσεις επί των θεμάτων που συζητήθηκαν, οι οποίες θα εξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

🙏🏼 Ευχαριστώ τον καλό φίλο και Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστο Δήμα, για τη θερμή υποδοχή στο γραφείο του.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα