Καιρός: Έρχεται με... φόρα η κακοκαιρία Cassandra - Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη
Καιρός: Έρχεται με... φόρα η κακοκαιρία Cassandra - Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη

Καιρός: Έρχεται με… φόρα η κακοκαιρία Cassandra – Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη

Ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) η επέλαση της κακοκαιρίας «Κασσάνδρα» με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού, ένα ισχυρό χαμηλό βαρομετρικό που κινείται στην Ιταλία και συνοδεύεται από ένα ψυχρό μέτωπο θα επηρεάσει τη χώρα μας από τις μεσημβρηνές ώρες της Παρασκευής.

Ισχυρές καταιγίδες αναμένονται πρώτα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και έπειτα στην δυτική Στερεά Ελλάδα και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα και δεν αποκλείεται να δούμε ισχυρές κεραυνοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις.

Από το Σάββατο (5/10), τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα ανατολικά και θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, ενώ ένταση των βροχοπτώσεων αναμένεται στην Μακεδονία και την Θράκη.

Την Κυριακή θα σημειωθούν σύντομες βροχές μικρής έντασης σε όλη τη χώρα, ενώ την Δευτέρα θα πέσουν οι τελευταίες βροχές κυρίως στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Καταλήγοντας ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1 επεσήμανε, ότι από την Τρίτη θα επιστρέψει το «καλοκαιρινό» κλίμα με γενική ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα.

Κρήτη

Από την Κυριακή, όπως παρουσιάζεται και στον χάρτη που ακολουθεί, η κακοκαιρία θα επηρεάσει ελαφρώς ορισμένες περιοχές της Κρήτης.

Καιρός: Έρχεται με... φόρα η κακοκαιρία Cassandra - Πως θα επηρεαστεί η Κρήτη

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις