LIVE εικόνα: Εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους το Ιράν προς το Ισραήλ - Δεκάδες εκρήξεις, στα καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι
LIVE εικόνα: Εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους το Ιράν προς το Ισραήλ - Δεκάδες εκρήξεις, στα καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι

LIVE εικόνα: Εκτόξευσε πάνω από 100 πυραύλους το Ιράν προς το Ισραήλ – Δεκάδες εκρήξεις, στα καταφύγια σπεύδουν οι κάτοικοι

Η Μέση Ανατολή είναι στις φλόγες πλέον καθώς το Ιράν επιτίθεται στο Ισραήλ. Σειρήνες ηχούν από άκρη σε άκρη στο Ισραήλ ενώ όπως είναι φυσικό έχει ενεργοποιηθεί και το Iron Dome.

Το Ιράν εκτόξευσε ομοβροντία βαλλιστικών πυραύλων προς το Ισραήλ, σε αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Χεζμπολάχ, συμμάχου της Τεχεράνης, στον Λίβανο.

Οι σειρήνες ήχησαν σε όλο το Ισραήλ και εκρήξεις ακούγονταν στην Ιερουσαλήμ και την κοιλάδα του Ιορδάνη. Οι Ισραηλινοί είχαν σπεύσει σε καταφύγια. Οι δημοσιογράφοι της δημόσιας τηλεόρασης που μετέδιδαν ζωντανά τις εξελίξεις, ξάπλωσαν στο έδαφος.

Σχεδόν 200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ

Σχεδόν 200 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν προς το Ισραήλ, μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο του ισραηλινού στρατού.

Δημοσιογράφοι του πρακτορείου Reuters είδαν να αναχαιτίζονται πύραυλοι στον εναέριο χώρο της γειτονικής Ιορδανίας. Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, εκτοξεύτηκαν τουλάχιστον 100 πύραυλοι.

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν δεκάδες πυραύλους προς το Ισραήλ.

Προειδοποίησαν πως το Ισραήλ θα γίνει ξανά στόχος αν προβεί σε αντίποινα.

Τόνισαν ότι οι πυραυλικές επιθέσεις είναι σε αντίποινα για τις δολοφονίες του ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα και του υποδιοικητή των Φρουρών της Επανάστασης στον Λίβανο Αμπάς Νιλφορουσάν.

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μετέδωσε ότι το Ιράν εκτόξευσε «πύραυλους στο Τελ Αβίβ» στο Ισραήλ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε εικόνα από το Ισραήλ και από τη Βηρυτό:

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε νωρίτερα ότι η επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους αναμενόταν «ευρεία» και κάλεσε τους πολίτες να βρουν ασφαλές καταφύγιο.

Από την Ουάσινγκτον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν.

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, συναγερμός σήμανε στο Τελ Αβίβ με τις αρχές να προειδοποιούν τους πολίτες να περιορίσουν τις κινήσεις τους και να βρίσκονται κοντά σε καταφύγια για να προφυλαχθούν από βομβαρδισμούς και πυραυλικές επιθέσεις, ενώ η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ ανακοίνωσε την αναχαίτιση ενός πυραύλου που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο.

Τα πυραυλικά συστήματα αεροπορικής άμυνας του Ισραήλ κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν πύραυλο που εκτοξεύτηκε από το Λίβανο, την ίδια στιγμή που η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου του ισραηλινού στρατού καλεί τους πολίτες στο Τελ Αβίβ και στο κεντρικό Ισραήλ να κατευθυνθούν σε καταφύγια και να παραμείνουν σε ασφαλή σημεία.

Την ίδια στιγμή, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί με πολλά θύματα στην περιοχή Γιάφα, στο νότιο Τελ Αβίβ, με τις αστυνομικές αρχές να κάνουν λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

Ιράκ: Έκλεισε ο εναέριος χώρος, μετά την εκτόξευση πυραύλων από το Ιράν

Το Ιράκ έκλεισε τον εναέριο χώρο του μετά την εκτόξευση δεκάδων πυραύλων από το Ιράν προς το Ισραήλ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα