Υπερσύγχρονος εξομοιωτής σκοποβολής για την εκπαίδευση αστυνομικών στην Κρήτη
Υπερσύγχρονος εξομοιωτής σκοποβολής για την εκπαίδευση αστυνομικών στην Κρήτη

Υπερσύγχρονος εξομοιωτής σκοποβολής για την εκπαίδευση αστυνομικών στην Κρήτη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, κατά την οποία παρουσιάστηκε ο νέος υπερσύγχρονος εξομοιωτής σκοποβολής υψηλής ανάλυσης, ένας από τους μοναδικούς στην Ελλάδα.

Η αγορά του εξομοιωτή πραγματοποιήθηκε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Κρήτης και θα δώσει τη δυνατότητα στους αστυνομικούς να εκπαιδευτούν σε πραγματικά περιστατικά προσομοίωσης, χρησιμοποιώντας ομοιώματα όπλων.

Ο εξομοιωτής περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια όπως ένοπλες ληστείες, απαγωγές και καταστάσεις σκοποβολής, συμβάλλοντας στην αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και στην προστασία της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών.

Παράλληλα, ενισχύει την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενδυναμώνοντας το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Στην παρουσίαση του εξομοιωτή παρευρέθηκαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου, Ταξίαρχος Ιωάννης Αμαργιαννιτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου Νικόλαος Συριγωνάκης, ο Πρόεδρος της Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Κρήτης Στυλιανός Καρακουδής, και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας της Περιφέρειας Κρήτης, Γεώργιος Καρτσάκης.

Τιμητική πλακέτα απονεμήθηκε στον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα της Ένωσης για την αγορά του εξομοιωτή.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις