Καταγγελία νέας μητέρας που χάνει όλα τα επιδόματα - «Το κράτος μας τιμώρησε»
Καταγγελία νέας μητέρας που χάνει όλα τα επιδόματα - «Το κράτος μας τιμώρησε»

Καταγγελία νέας μητέρας που χάνει όλα τα επιδόματα – «Το κράτος μας τιμώρησε»

Μια γυναίκα που έγινε πρόσφατα μητέρα κατήγγειλε ότι δεν μπορεί να ζητήσει στήριξη από το κράτος, όπως επιδόματα, επειδή γέννησε πρόωρα με βάση νόμο του 1951.

Πιο συγκεκριμένα, ο σύζυγός της μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Live You» και στον αέρα βγήκε και ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κώστας Καραγκούνης για να δώσει διευκρινίσεις.

«Το κράτος μας τιμώρησε, επειδή γεννήσαμε πρόωρα», είπε αρχικά ο σύζυγός της και στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η γυναίκα μου προσλήφθηκε τον Μάρτιο του 2024, λόγω της κακοκαιρίας Ντάνιελ, στην εταιρεία. Ο νόμος λέει 200 ένσημα αυστηρά πριν από την ημερομηνία τοκετού για το επίδομα μητρότητας, λοχείας και εννιαμήνου. Δηλαδή αν δεν υπάρχουν τα 200 ένσημα η μητέρα δεν δικαιούται απολύτως τίποτα». Στη συνέχεια ανέφερε πως αν το παιδί του δεν είχε γεννηθεί πρόωρα, η σύζυγος θα έπαιρνε κανονικά τα επιδόματα, γιατί θα είχαν συμπληρωθεί τα 200 ένσημα.

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης παρενέβη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ και υποστήριξε ότι «μία μητέρα πρέπει να έχει 200 ένσημα τα τελευταία δύο χρόνια πριν από τον τοκετό. Είναι το κατώφλι που έχει βάλει ο νόμος».

«Δυστυχώς, η συγκεκριμένη μητέρα δεν κατάφερε να πιάσει τα 200 ένσημα. Επειδή υπήρξε η καταστροφή του Ντάνιελ σε αυτή την περίπτωση, το υπουργείο Εργασίας εκτός από τα 534 ως έκτακτη ενίσχυση, παρέχει πλήρη ασφαλιστική κάλυψη για όλο το διάστημα αναστολής σύμβασης εργασίας. Ο ασφαλιστικός βίος δεν διακόπτεται, μπαίνουν τα ένσημα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις