Κοινωνική «επιδημία» η βία ανηλίκων – Περιστατικά που συγκλονίζουν σήμερα σε Κρήτη, Λαύριο, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη
Κοινωνική «επιδημία» η βία ανηλίκων – Περιστατικά που συγκλονίζουν σήμερα σε Κρήτη, Λαύριο, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

Κοινωνική «επιδημία» η βία ανηλίκων – Περιστατικά που συγκλονίζουν σήμερα σε Κρήτη, Λαύριο, Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη

Ασύλληπτη είναι η συχνότητα επεισοδίων βίας ανηλίκων που καταγράφονται και εξελίσσονται, όπως φαίνεται σε κοινωνική επιδημία.

Σήμερα, περιστατικά σημειώθηκαν σε Λαύριο, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα στην τελέυταία, πατέρας κατήγγειλε βιασμό του 5χρονου γιου στο διάλειμμα του νηπιαγωγείου.

Αλεξανδρούπολη: Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου παιδιού του από δύο 5χρονους

Καταγγελία για τον βιασμό του πεντάχρονου γιού του έκανε ένας πατέρας στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, χθές το απόγευμα. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού, από την περιοχή της Άβαντος είπε στους αστυνομικούς ότι το παιδί του, που φοιτά σε νηπιαγωγείο σε οικισμό κοντά στην πόλη, έπεσε θύμα βιασμού, εχθές κατά τη διάρκεια του σχολικού διαλλείματος, από άλλους δύο, επίσης πεντάχρονους συμμαθητές του, που και αυτοί κατοικούν με τις οικογένειές τους στην περιοχή της Άβαντος.

Την υπόθεση ανέλαβε η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ενώ αστυνομικοί επισκέφθηκαν στο πλαίσιο των ερευνών το εν λόγω νηπιαγωγείο σήμερα το πρωϊ. Το παιδί μεταφέρθηκε εχθές στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για να υποβληθεί σε σχετική ιατρική πραγματογνωμοσύνη από ιατροδικαστή, ενώ ήδη προσάγονται στην αστυνομική διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, οι γονείς των παιδιών που υπέδειξε ο πατέρας του πεντάχρονου ότι συμμετείχαν στην πράξη του βιασμού.

Η αρχική εξέταση από τον ιατροδικαστή έδειξε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης.

Πάτρα: Συλλήψεις ανηλίκων και γονέων για σωματικές βλάβες και εξύβριση

Στη σύλληψη δύο ανηλίκων μαθητριών ηλικίας 15 και 13 ετών για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων και εξύβριση και δύο γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου προχώρησε η Ασφάλεια Πατρών.

Τα δύο ανήλικα κορίτσια βρίσκονταν σε προαύλιο χώρο σχολικού συγκροτήματος και κατάφεραν εκατέρωθεν χτυπήματα, με αποτέλεσμα να υποστούν και οι δυο ελαφρές σωματικές κακώσεις στο πρόσωπο, ενώ παράλληλα η 13χρονη εξύβρισε την 15χρονη. Επιπλέον, συνελήφθησαν, οι μητέρες των δυο ανήλικων κοριτσιών για παραμέληση της εποπτείας τους.

Σε άλλη περίπτωση, δικογραφία σε βάρος ανήλικης για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Γ’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών. Ειδικότερα, μια 17χρονη μαθήτρια επιτέθηκε και γρονθοκόπησε στο μάγουλο και στο αυτί 17χρονη συμμαθήτρια της και παράλληλα την εξύβρισε. Το περιστατικό σημειώθηκε έξω από σχολικό συγκρότημα. Η 17χρονη, συνοδευόμενη από την μητέρα της πήγε στο  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας» για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Λαύριο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ μαθητών ΕΠΑΛ

Άγρια συμπλοκή σημειώθηκε μεταξύ μαθητών έξω από το ΕΠΑΛ Λαυρίου σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Πριν από μία εβδομάδα οι μαθητές του ΕΠΑΛ Λαυρίου συνεπλάκησαν για ασήμαντη αφορμή. Σήμερα έδωσαν εκ νέου ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους. Περίπου 30 άτομα συμμετείχαν στο αιματηρό επεισόδιο. Δύο μαθητές τραυματίστηκαν με μαχαίρι στο γλουτό και μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Λαυρίου.

Έγινε συρραφή των τραυμάτων και τώρα καταθέτουν στην αστυνομία. Έχουν προσαχθεί 13 άτομα και τις επόμενες ώρες θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Ηράκλειο: Μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη του

Ηράκλειο: Μαθητής γυμνασίου επιτέθηκε στον Διευθυντή του σχολείου του και τον έστειλε στο νοσοκομείο!

Μαθητής επιτέθηκε στον Γυμνασιάρχη του λίγο μετά τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής, έξω από το 9ο Γυμνάσιο Ηρακλείου στα Δειλινά.

Εκείνη την ώρα ο Γυμνασιάρχης είχε σταθμεύσει μόλις το αυτοκίνητο του και κατευθυνόταν στην είσοδο του Σχολείου, όταν άκουσε έναν μαθητή να του απευθύνεται με άσχημο τρόπο. Τη στιγμή ακριβώς που έστρεψε για να του απευθύνει τον λόγο, δέχτηκε ένα πολύ ισχυρό χτύπημα στο πρόσωπο εξαιτίας του οποίου σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ ο μαθητής έσπευσε να εξαφανιστεί. Άλλοι μαθητές που είδαν το περιστατικό ενημέρωσαν τους καθηγητές, ενώ κλήθηκε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ καθώς ο Γυμνασιάρχης είχε αίματα στο πρόσωπο.

Όπως είπε ο ίδιος στους συναδέλφους του αλλά και στο πλήρωμα του ΕΚΑΒ, ο μαθητής τον κατηγορούσε ότι την προηγούμενη ημέρα είχε ενημερώσει τους γονείς του για τη συμμετοχή του στην κατάληψη την οποία τελούσε το Σχολείο. Ο εκπαιδευτικός μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο όπου διαπιστώθηκε ότι το τραύμα ήταν επιφανειακό και λίγο αργότερα έλαβε εξιτήριο.

Η αστυνομία εξακολουθεί να αναζητά τον ανήλικο μαθητή, ενώ ο πατέρας του συνελήφθη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να τον εντοπίσουν, καθώς δεν απαντά ούτε στις τηλεφωνικές κλήσεις του πατέρα του, παρότι το κινητό του δείχνει “ενεργό “. Ο 14χρονος φοιτούσε στην ουσία μόλις λίγες ημέρες στο συγκεκριμένο σχολείο, αφού είχε πάρει μεταγραφή από άλλο, επίσης εντός του Ηρακλείου. Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, ο Γυμνασιάρχης ανέφερε στους διασώστες ότι το επεισόδιο θα είχε πάρει ακόμη χειρότερη τροπή, αν γονέας, που εκείνη την ώρα μετέφερε το παιδί του στο σχολείο, δεν συγκρατούσε τον μαινόμενο έφηβο.

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν τρεις 14χρονοι που απείλησαν συνομήλικό τους

Tρεις 14χρονοι μαθητές συνελήφθησαν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της παράνομης κατακράτησης κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας & της προφορικής συνομιλίας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, πρωινές ώρες της Τετάρτης 25-09-2024, εντός τουαλέτας σχολείου στην περιοχή της Τούμπας, όπου φοιτούν, οι τρεις νεαροί εγκλώβισαν από κοινού τον παθόντα συμμαθητή τους στερώντας του την ελευθερία και απειλώντας τον, ενώ ένας απ’ αυτούς, με τη συνδρομή και των υπολοίπων, κατέγραψε την πράξη τους με κινητό τηλέφωνο.

Κατασχέθηκαν τα τρία κινητά τηλέφωνα των δραστών, τα οποία θα ερευνηθούν από την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ιωάννινα: Πέντε τραυματίες σε συμπλοκή νεαρών έξω από σχολείο

Συμπλοκή νεαρών στο γυμνάσιο Ελεούσας Ιωαννίνων το βράδυ της Πέμπτης είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε εξ αυτών και την μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Ένας από τους τραυματίες φέρει χτύπημα από κλομπ ή σιδερόβεργα. Μεγάλη η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών με προσαγωγές υπόπτων, αλλά και γονέων ανήλικων μαθητών.

Η συμπλοκή έλαβε χώρα στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου Ελεούσας, όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένα 40 – 50 άτομα. Κατά τη συμπλοκή υπήρξαν τραυματισμοί, πιθανότατα από σιδηρολοστό. Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να μεταφέρουν τους τραυματίες στο νοσοκομείο. Αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν επί τόπου, και έγιναν προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες τρία άτομα, ένα εκ των οποίων ανήλικος, που είχαν πάει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθεις, μετέβησαν στο ΑΤ Ιωαννίνων προκειμένου να υποβάλλουν μήνυση σε δύο άτομα, πατέρα και γιο, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση και έχουν ήδη προσαχθεί. Προς το παρόν δεν φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή άλλων εκ των προσαχθέντων.

Χανιά: 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή σε σχολείο της Σούδας

Ένα μόλις 24ωρο μετά τη σύλληψη τριών μαθητριών και των γονιών τους για περιστατικό ξυλοδαρμού 13χρονης έξω από το Γυμνάσιο Μουρνιών, ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα περιστατικό ενδοσχολικής βίας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες το μεσημέρι μια 16χρονη φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε 15χρονο μαθητή σε σχολικό συγκρότημα στην περιοχή της Σούδας Χανίων. Τα παιδιά αρχικά διαπληκτίστηκαν, με τη 16χρονη στη συνέχεια να ασκεί σωματική βία και να τραυματίζει τον 15χρονο.

Οι αστυνομικές αρχές συνέλαβαν τη 16χρονη και κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος επίσης ανηλίκου.

Επιπλέον, συνελήφθη ο κηδεμόνας της ανήλικης και σχηματίστηκε σε βάρος του δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.

 

 

πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις