Κρήτη: Την εντόπισαν σε λεωφορείο, γυρνώντας με τα κλοπιμαία - Συνελήφθη 45χρονη για τέσσερις απάτες
Κρήτη: Την εντόπισαν σε λεωφορείο, γυρνώντας με τα κλοπιμαία - Συνελήφθη 45χρονη για τέσσερις απάτες

Κρήτη: Την εντόπισαν σε λεωφορείο, γυρνώντας με τα κλοπιμαία – Συνελήφθη 45χρονη για τέσσερις απάτες

Εξιχνιάστηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικής απάτης και πέντε απόπειρες, με μία 45χρονη Ελληνίδα να συλλαμβάνεται και να σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος της.

Ηράκλειο: Νέα απάτη με… μαϊμού τροχαίο – Μάζεψε τα χρήματα και τα πέταξε από το μπαλκόνι!

Οι υποθέσεις διαπράχθηκαν σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο μεταξύ 8 και 26 Σεπτεμβρίου 2024.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε ότι η συλληφθείσα, σε συνεργασία με ένα άλλο άτομο, τηλεφωνούσε σε ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενη ότι είναι γιατρός. Επικαλούνταν ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε τραυματιστεί και τους έπειθε να παραδώσουν χρήματα και τιμαλφή. Στη συνέχεια, παρέδιδαν τα αντικείμενα σε συνεργό της, ενώ η 45χρονη μετακινούνταν με υπεραστικό λεωφορείο στους γύρω νομούς για να παραλάβει τα κλεμμένα.

Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης την 26η Σεπτεμβρίου, η ημεδαπή εντοπίστηκε να επιβαίνει σε υπεραστικό λεωφορείο με προορισμό το Ρέθυμνο, αφού είχε προηγουμένως διαπράξει απάτη στον Άγιο Νικόλαο. Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3.960 ευρώ, κοσμήματα αξίας και ένα κινητό τηλέφωνο.

Τα κατασχεθέντα χρήματα και κοσμήματα αποδόθηκαν στις θύματα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την πιθανή συμμετοχή της σε παρόμοιες υποθέσεις και για την ταυτοποίηση και σύλληψη άλλων εμπλεκομένων. Η προανάκριση είναι σε εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις