Ποια σχολεία θα κάνουν κανονικά μάθημα σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου
Ποια σχολεία θα κάνουν κανονικά μάθημα σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Ποια σχολεία θα κάνουν κανονικά μάθημα σήμερα Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου

Ποιοι μαθητές θα κάνουν κανονικά μάθημα στα σχολεία στις 27 Σεπτεμβρίου, παρά την Πανελλήνια Μέρα Σχολικού Αθλητισμού

Τα σχολεία καλούνται την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου να μην κάνουν μαθήματα σύμφωνα με οδηγία του Υπουργείου Παιδείας λόγω του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού αλλά οι μαθητές υποχρεώνονται να δώσουν το παρών συμμετέχοντας ενεργά σε αθλητικές δραστηριότητες και δράσεις αθλητικού περιεχόμενου.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου, τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτρεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» καλούνται να προγραμματίσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Και μπορεί η προσεχής Παρασκευή να θεωρείται από τους μαθητές μια άτυπη σχολική αργία καθώς οι μαθητές καλούνται να απασχοληθούν με αθλητικά εκπαιδευτικά προγράμματα και αθλητικές εκδηλώσεις στα προαύλια των σχολείων εντούτοις υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Για να ακριβολογούμε όπως διευκρινίζεται και στην σχετική εγκύκλιο σε περίπτωση αδυναμίας εορτασμού του σχολικού αθλητισμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα ήτοι την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η διοργάνωση δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ημέρα και οι μαθητές εκείνων των σχολείων θα έχουν ενημερωθεί ότι θα προσέλθουν κανονικά στις τάξεις και θα παρακολουθήσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας ανεξαρτήτως του εορτασμού της Πανελλήνιας Μέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Εκπαίδευση - Τελευταία Νέα