Νεαροί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μήνυμα σε μπουκάλι... 200 ​​ετών - Μια «μαγική στιγμή»
Νεαροί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μήνυμα σε μπουκάλι... 200 ​​ετών - Μια «μαγική στιγμή»

Νεαροί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μήνυμα σε μπουκάλι… 200 ​​ετών – Μια «μαγική στιγμή»

Μια ομάδα φοιτητών αρχαιολογίας στη Γαλλία εξεπλάγη ευχάριστα, εν ώρα εργασιών, καθώς ανακάλυψε ένα γυάλινο μπουκάλι και δύο νομίσματα.

Η τοποθεσία στην οποία οι φοιτητές αρχαιολόγοι δραστηριοποιούνταν χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, ενώ το μπουκάλι που βρήκαν στο σημείο ανήκει στον 19ο αιώνα. Μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχαιολογικής υπηρεσίας της πόλης Eu γίνεται λόγος για «μια “χρονοκάψουλα” που θάφτηκε πριν από 200 χρόνια».

Το γυάλινο μπουκάλι έκρυβε ένα χαρτάκι. Ο λόγος για τον οποίο «κρύφτηκε» εκεί μέσα, ήταν γιατί ήθελαν να το βρουν οι μελλοντικοί αρχαιολόγοι.

mpoukali-minima2.jpg

«Ο P.J Féret, καταγόμενος από τη Dieppe, μέλος διαφόρων πνευματικών εταιρειών, πραγματοποίησε ανασκαφές εδώ τον Ιανουάριο του 1825. Συνεχίζει τις έρευνές του σε αυτήν την τεράστια έκταση που είναι γνωστή ως Cité de Limes ή Στρατόπεδο του Καίσαρα», αναγράφεται στο χαρτάκι που ήταν τοποθετημένο μέσα στο μπουκάλι.

minimampoukali.jpg

«Ήταν μια μαγική στιγμή», είπε ένα μέλος της ομάδας, ο Blondel στο BBC. «Γνωρίζαμε ότι είχαν γίνει ανασκαφές εδώ στο παρελθόν, αλλά το να βρούμε αυτό το μήνυμα πριν από 200 χρόνια… ήταν τεράστια έκπληξη».

«Μερικές φορές “χρονοκάψουλες” σαν αυτές είναι πολύ σπάνιο να εντοπιστούν από αρχαιολόγους», συμπλήρωσε.

*Με πληροφορίες από goodnewsnetwork

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κόσμος - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις