Όλα έτοιμα για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι
Όλα έτοιμα για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι

Όλα έτοιμα για τον 8ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι

Η μεγάλη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης, ο 8ος Ημιμαραθώνιος Κρήτης που θα διεξαχθεί την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι παρουσιάστηκε σήμερα στην Περιφέρεια στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου. Πρόκειται για ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός στο οποίο θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αθλητές από 52 χώρες. Όπως τονίστηκε στην συνέντευξη τύπου αποτελεί ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης , ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής, ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αντιδήμαρχος αθλητισμού Μινώα Πεδιάδας Στέφανος Ψυλλάκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αθλη.Σ.Υ Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβυζάκης και το μέλος του δ.σ. Αθλη.Σ.Υ Σάκης Σταυρόπουλος.

Στη σημαντική αθλητική διοργάνωση στο Αρκαλοχώρι αναμένεται να πάρουν μέρος περισσότεροι από 5.000 αθλητές από 52 χώρες που θα συμμετέχουν στους αγώνες των 21 χιλιομέτρων με ώρα εκκίνησης στις 9:10 το πρωί, των 10 χιλιομέτρων με εκκίνηση στις 8:50 το πρωί, των 5 χιλ. με εκκίνηση στις 12:10 το μεσημέρι, 2.000 μέτρων με εκκίνηση στις 11:40, των 1.000 μέτρων για παιδιά με εκκίνηση στις 9:15, καθώς και τον αγώνα ΑΜΕΑ με εκκίνηση στις 12:15.

Η διοργάνωση οργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο Υγείας Αρκαλοχωρίου (ΑΘΛΗ.Σ.Υ) με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Μίνωα Πεδιάδος και των πολιτιστικών συλλόγων Αρκαλοχωρίου, Βόνης, Θραψανού, Γαλατά, Χουμερίου και Ζωφόρων. Η αθλητική εκδήλωση τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και έχει ενταχθεί στο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητισμού «World Athletics».

Στην σημερινή συνέντευξη τύπου αναφέρθηκαν:

Σε δηλώσεις που έγιναν αναφέρθηκαν:

Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης:

«Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η «καρδιά» του αθλητισμού χτυπά στο Αρκαλοχώρι με τη διεξαγωγή του Ημιμαραθωνίου Κρήτης. Πρόκειται για ένα πολυπολιτισμικό αθλητικό γεγονός. Πρόκειται για ένα μοναδικό δρομικό δρώμενο στην Ελλάδα (μετά το Μαραθώνιο της Αθήνας ) με αυτήν την μεγάλη απήχηση. Η διοργάνωση εντάχθηκε στο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας αθλητισμού World Athletics, προσελκύοντας ακόμα περισσότερους αθλητές από όλο τον κόσμο. Οι χιλιάδες συμμετοχές των αθλητών όλων των ηλικιών επιβεβαιώνουν τη σημαντικότητα που διαδραματίζει ο μαζικός αθλητισμός στην καθημερινότητα των πολιτών. Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους που συμβάλλουν στον επιτυχημένο αυτό αθλητικό θεσμό και ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του δ.σ. του ΑΘΛΗΣΥ και τους εθελοντές γιατί χωρίς την παρουσία τους δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που συμμετέχουμε και στηρίζουμε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός που εμπλουτίζει τα αθλητικά δρώμενα του τόπου μας. Αν αναλογιστούμε και τα πρόσθετα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν λόγου του σεισμού τότε το γεγονός γίνεται ακόμη σπουδαιότερο. Καλούμε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν, να τρέξουν, να περπατήσουν, να στηρίξουν και να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των δρομέων».

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε για 8η χρονιά τους αθλητές του Ημιμαραθωνίου Κρήτης αλλά και τους χιλιάδες πιστούς επισκέπτες που ανυπομονούν γι’ αυτή τη μοναδική και ξεχωριστή διοργάνωση! Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης αποτελεί ένα κορυφαίο αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας και είναι πλέον κομμάτι της ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του. Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα επιτυχίας μέσα από τη συνένωση δυνάμεων που συμβάλλει στην ανάδειξη των αξιών του Αθλητισμού, του Εθελοντισμού και της κουλτούρας μας, με επίκεντρο τη φιλοξενία των ανθρώπων του τόπου μας. Ως Δήμος εργαζόμαστε -από το μετερίζι μας- για μία άρτια διοργάνωση και ως Δήμαρχος της περιοχής, όπου διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος, εκφράζω την αμέριστη στήριξη μου στη μεγάλη αυτή γιορτή του Αθλητισμού. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε όλοι μαζί, αυτή τη μοναδική και αξέχαστη εμπειρία τόσο για τους επισκέπτες μας και τους συμμετέχοντες δρομείς πολλοί εκ των οποίων μάλιστα έχουν ταξιδέψει από μακρινούς προορισμούς για να σταθούν στην εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου Κρήτης».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής:

«Η καρδιά του δρομικού κινήματος χτυπά στις 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι. Στηρίζουμε, προβάλλουμε, την μεγάλη αυτή αθλητική διοργάνωση και καλούμε μικρούς και μεγάλους να πάρουν μέρος στους αγώνες αλλά και τους επισκέπτες που θα βρεθούν την ημέρα εκείνη εκεί να τους στηρίξουν. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού αλλά και του πολιτισμού».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης:

«Είναι ένα ξεχωριστό αθλητικό γεγονός που συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη και διάδοση του μαζικού αθλητισμού. Καλούμε τον κόσμο με την παρουσία του την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο Αρκαλοχώρι να στηρίξει την σπουδαία προσπάθεια που θα κάνουν τρέχοντας χιλιάδες αθλητές όλων των ηλικιών από δεκάδες χώρες».

Ο Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Υγείας Αθλη.Σ.Υ Αρκαλοχωρίου Γιώργος Αλεβυζάκης

«Με μεγάλη χαρά θα υποδεχτούμε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του 8ου Ημιμαραθώνιου Κρήτης αθλητές από κάθε γωνιά του πλανήτη, 5.000 αθλητές από 52 χώρες και άλλοι τόσοι επισκέπτες που θα γεμίσουν χαμόγελα την ενδοχώρα της Κρήτης. Ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης μετά και το φετινό ρεκόρ συμμετοχών έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κρήτης και από τις κορυφαίες της χώρας μας. Καλούμε όσους δεν έχουν δηλώσει συμμετοχή να το κάνουν άμεσα αλλά και όσους δεν θέλουν να τρέξουν να επισκεφτούν το Αρκαλοχώρι και τα χωριά που διασχίζει η διαδρομή του αγώνα για να υποδεχτούν και να καλωσορίσουν τους μουσαφίρηδες. Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Κρήτης τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και τους χορηγούς μας που στέκονται πλάι μας σε αυτή την σημαντική διοργάνωση, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές που είναι η κινητήριος δύναμη αυτού του αγώνα».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αθλητισμός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις