Καιρός: Πλησιάζει κακοκαιρία – Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας
Καιρός: Πλησιάζει κακοκαιρία – Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Καιρός: Πλησιάζει κακοκαιρία – Προειδοποιήσεις για ισχυρές βροχές και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας

Ραγδαία αναμένεται η αλλαγή του καιρού στη χώρας μας τις επόμενες μέρες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πλησιάζουν επικίνδυνα.

Κρήτη: Ο καιρός για Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα πρόγνωση του μετεωρολόγου Θεόδωρου Κολυδά η θερμοκρασία την Πέμπτη θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν οι βροχές και οι καταιγίδες, με τα πρώτα «μέτωπα» να είναι σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Θεόδωρου Κολυδά:

«Από την Πέμπτη έως το Σάββατο θα διατηρηθεί ο γενικά αίθριος καιρός (με μικρή πιθανότητα όμβρων την Πέμπτη στα ορεινά).Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή θα έχουμε αρχικά σχεδόν αίθριο καιρό σε όλη τη χώρα όμως από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά και βαθμιαία σε όλα τα βόρεια τμήματα της χώρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και σταδιακά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

Τη Δευτέρα βροχές και καταιγίδες σε Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Βόρειο Αιγαίο και βαθμιαία σε Σποράδες και Ανατολικό Αιγαίο . Πιθανότητα για έντονα φαινόμενα σε Θράκη Βορειοανατολικό Αιγαίο Ενίσχυση Βορειοδυτικών ανέμων στα 6 με 7 και πιθανόν 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο με αισθητή πτώση θερμοκρασίας της τάξεως των 6 με 7 βαθμών».

Έκτακτη ειδοποίηση Τσατραφύλλια

Όπως σημειώνει σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, από το βράδυ ήδη της Κυριακής αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να φτάσει μέχρι και τους έξι βαθμούς.

Καλεί δε τους πολίτες να πάνε στην… παραλία για όσο προλαβαίνουν αφού σε μικρό χρονικό διάστημα αυτό δεν θα είναι δυνατό, υπό ευνοϊκές συνθήκες.

Η πτώση αυτή όπως εξηγεί, δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες από το βράδυ της Κυριακής μέχρι το πρωί της Δευτέρας σε ολόκληρη σχεδόν την Βόρεια Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καιρός για βόλτες και θάλασσα!

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή Θερμοκρασίες .Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο 27-28/9 με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 31-32 βαθμούς σε αρκετές περιοχές (Θεσσαλία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Δωδεκάνησα , κεντρική Μακεδονία). Δεδομένου ότι η θερμοκρασία της θάλασσας είναι κοντά στους 26 βαθμούς οι συνθήκες θα είναι ιδανικές ακόμα και για βουτιές.

Να σημειώσω ότι από το βράδυ της Κυριακής ενισχύονται σταδιακά οι βοριάδες με αποτέλεσμα τη Δευτέρα και την Τρίτη να πέσει αισθητά η θερμοκρασία από βορρά προς νότο (6-7 βαθμούς) !Στην συνέχεια ανεβαίνει λίγο ο υδράργυρος και σταθεροποιείται , με τις βροχές όμως να είναι πολύ λίγες.

Υ.Γ:

-Η βίαιη πτώση της θερμοκρασίας θα προκαλέσει ευνοϊκές συνθήκες για ισχυρά μπουρίνια και καταιγίδες την Κυριακή το βράδυ μέχρι τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική Μακεδονία,τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο.
-Επίσης σύμφωνα με μελέτες , οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας ευνοούν τις ιώσεις.»

Καιρός για βόλτες και θάλασσα!

Ακολουθούν 4 ημέρες με αίθριες καιρικές συνθήκες και υψηλές για την εποχή…

Δημοσιεύτηκε από Γιώργος Τσατραφύλλιας στις Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

 

Ο καιρός σήμερα

Όπως αναφέρει η τελευταία πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ, τις πρωινές ώρες λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα βορειοδυτικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις έως και τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε είναι πιθανό στα βόρεια ορεινά να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και τις πρωινές ώρες θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το βράδυ στα νοτιοανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς και κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 31 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Καιρός - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις