Άννα Διαμαντοπούλου από το Ηράκλειο: «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει αυτόνομο και δυνατό μέχρι τις εθνικές εκλογές»
Άννα Διαμαντοπούλου από το Ηράκλειο: «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει αυτόνομο και δυνατό μέχρι τις εθνικές εκλογές»

Άννα Διαμαντοπούλου από το Ηράκλειο: «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει αυτόνομο και δυνατό μέχρι τις εθνικές εκλογές»

Στο Ηράκλειο βρέθηκε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, για να παρουσιάσει την πολιτική της πρόταση ενόψει των εσωκομματικών εκλογών του κινήματος.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Atlantis, όπου η κα Διαμαντοπούλου ανέλυσε τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο πολιτικό σκηνικό της χώρας.

«Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει αυτόνομο και δυνατό μέχρι τις εθνικές εκλογές», τόνισε από το βήμα της ομιλίας της. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη που έφερε στο προσκήνιο μια μεγάλη μερίδα πολιτών που είχαν αποκλειστεί. «Δεν αρκεί το τι έχουμε κάνει μέχρι σήμερα. Στη γενιά Z πρέπει να μιλήσουμε για το μέλλον τους, τι θα κάνουμε για εκείνους», πρόσθεσε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση διαλύεται στα εξ ων συνετέθη την ώρα που η κυβέρνηση καταρρέει», σημείωσε η υποψήφια πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό αλλά συγκροτημένο κόμμα με δημοκρατική βάση και εξαίρετα στελέχη. «Αυτό το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξαναγίνει μεγάλο», τόνισε.

Η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι η οικονομία έχει σταθεροποιηθεί, αλλά η χώρα δεν μπορεί να είναι τελευταία σε όλους τους δείκτες ενώ το χρέος συνεχίζει να αυξάνεται. «Έχουμε βαλκανικούς μισθούς με ευρωπαϊκές τιμές, κι αυτό είναι ζήτημα που προκαλεί η πολιτική της κυβέρνησης», τόνισε. Σημείωσε επίσης ότι «είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουμε Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και δεν χρησιμοποιήσαμε το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων».

Η υποψήφια πρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να ελέγχει τα νοσοκομεία». Τόνισε ότι το νο1 πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες γιατροί που ζουν στο εξωτερικό είναι η αναξιοκρατία.

Η κα Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπεύθυνη για την έλλειψη αποφάσεων που αφορούν τις ζωές των ανθρώπων, τονίζοντας ότι «η αντιπολίτευση είναι ουσιαστικό συστατικό της δημοκρατίας». Αναφέρθηκε επίσης στις καταστροφές στη Θεσσαλία, λέγοντας ότι «ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει ούτε ένα έργο».

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι το παραγωγικό της μοντέλο», υποστήριξε, προσθέτοντας ότι «πρέπει να συνδέσουμε κάθε μεγάλη αγορά με την παραγωγή και την παραγωγή με τα πανεπιστήμια». Επίσης, υπογράμμισε την αποτυχία στο θέμα των συνεταιρισμών και την ανάγκη να υιοθετηθεί ένα νέο μοντέλο.

Η κα Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η Ελλάδα ήταν υποχρεωμένη το 2020 να παρουσιάσει μια βίβλο για την εξέλιξη του πρωτογενούς τομέα, αλλά σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη μόνο δύο έργα. Αναφερόμενη στην τουριστική περίοδο, τόνισε ότι «χωρίς νερό δεν υπάρχει αγροτική παραγωγή».

Κλείνοντας, επεσήμανε τη σημασία να μιλήσουμε για το μέλλον των νέων, λέγοντας: «Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ που θα προχωρήσει αυτόνομο και δυνατό μέχρι τις εθνικές εκλογές».

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις