Παύλος Γερουλάνος από τα Χανιά: «Η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να είναι ριζική»
Παύλος Γερουλάνος από τα Χανιά: «Η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να είναι ριζική»

Παύλος Γερουλάνος από τα Χανιά: «Η αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό πρέπει να είναι ριζική»

Στα Χανιά βρέθηκε απόψε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο των περιοδειών του ενόψει των επικείμενων εσωκομματικών εκλογών.

Ο Γερουλάνος επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Χανίων, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε τη σημασία των εργατικών κέντρων και των θεσμών, όπως οι συνεταιρισμοί και η τοπική αυτοδιοίκηση, για την ανάπτυξη της χώρας. Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Η επίσκεψή μου στο Εργατικό Κέντρο είναι και συμβολική. Αυτοί οι θεσμοί πρέπει να συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη, αλλιώς η μόνη ανάπτυξη που υπάρχει στην Ελλάδα είναι αυτή που βλέπει το Μαξίμου».

Ο Γερουλάνος εξέφρασε την ανησυχία του για την υπερσυγκέντρωση εξουσίας και την παραμέληση περιοχών της Ελλάδας, όπως η Στερεά Ελλάδα και η Πελοπόννησος. «Πρέπει να σπάσουμε το απόστημα του υπερσυγκεντρωτισμού», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη για αποκέντρωση και στοχευμένη ανάπτυξη.

«Από το 1981 μιλάμε για αποκέντρωση και ανάπτυξη της περιφέρειας. Χρειάζεται μια διαφορετική αντιμετώπιση των πραγμάτων και διεκδίκηση της εξουσίας για να μοιραστούν οι πόροι σε σύγχρονους θεσμούς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, υπογράμμισε την ανάγκη για ριζικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό, λέγοντας ότι ο κόσμος έχει κουραστεί από τα ίδια και θέλει να δει πραγματική μεταρρύθμιση. «Η αλλαγή πρέπει να είναι ριζική, να σέβεται τον πολίτη και να απαντά στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις