Κρήτη: «Η ζωή μου καταστράφηκε για πάντα»: Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον ακρωτηριασμό 20χρονου σε τροχαίο
Κρήτη: «Η ζωή μου καταστράφηκε για πάντα»: Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον ακρωτηριασμό 20χρονου σε τροχαίο

Κρήτη: «Η ζωή μου καταστράφηκε για πάντα»: Τέσσερα χρόνια φυλακή για τον ακρωτηριασμό 20χρονου σε τροχαίο

Ένοχος σε βαθμό κακουργήματος κρίθηκε την Τετάρτη στο Εφετείο Κρήτης, ο 38χρονος σήμερα οδηγός που τον Οκτώβριο του 2022, επιχειρώντας προσπέραση με το αυτοκίνητό του, παρέσυρε και τραυμάτισε έναν 20χρονο δικυκλιστή.

Ο 20χρονος ακρωτηριάστηκε από το γόνατο και παρουσιάστηκε ενώπιον του δικαστηρίου με τεχνητό μέλος ενώ εξήγησε πως η ζωή του καταστράφηκε για πάντα όχι μόνο λόγω μόνιμης αναπηρίας αλλά και επαγγελματικά καθώς εργαζόταν ως μάγειρας με μεγάλες προοπτικές ανέλιξης. Το τροχαίο συνέβη στο Ρέθυμνο, στον δρόμο από Πλακιά προς Σούδα στις 20 Οκτωβρίου του 2022 ενώ ο 20χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετές μέρες στην ΜΕΘ του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Ο 38χρονος σήμερα οδηγός ενώπιο του τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Κρήτης στα Χανιά,  βρέθηκε αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της:

  1. επικίνδυνης οδήγησης αντίθετα στο ρεύμα κατεύθυνσης, που είχε ως αποτέλεσμα την βαριά σωματική βλάβη του 23χρονου αλλά και της
  2. εγκατάλειψης του τόπου του τροχαίου

και καταδικάστηκε με πλειοψηφία 2-1 για το πρώτο ενώ απαλλάχθηκε για το δεύτερο γιατί από μαρτυρίες προέκυψε ότι δεν εγκατέλειψε το θύμα.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα ισχύ με το δικαστήριο να αναγνωρίζει 100% την υπαιτιότητά του για το συμβάν, κάτι που ομολόγησε και ο ίδιος.

Ξεκινώντας την απολογία του, ο 38χρονος ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του: «Ζητώ μια τεράστια συγνώμη. Φταίω εγώ 100%. Ξέρω ότι η συγνώμη μου δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό που έγινε αλλά εγώ θα είμαι πάντα δίπλα τους» τόνισε.

Αναφερόμενος στο συμβάν αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε το σημείο τονίζοντας ότι ο ίδιος ειδοποίησε τον αδερφό του αλλά και το ΕΚΑΒ, ενώ υποστήριξε πως βοήθησε και στην παραλαβή του 23χρονου από το ασθενοφόρο. Όσο για την φερόμενη απουσία του από το σημείο, τόνισε πως ήταν εκεί απλά είχε απομονωθεί λίγο παραπέρα καθώς είχε σοκαριστεί στη θέα του τραυματία.

Στο μεταξύ από το σημείο περνούσε τυχαία ένας γιατρός, ο οποίος έδωσε τις πρώτες βοήθεις στον τραυματία μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, το οποίο κατά γενική ομολογία καθυστέρησε πολύ, καθώς όπως αργότερα είπε ο οδηγός στους εμπλεκόμενους, αντιμετώπισε δυσκολία εντοπισμού του σημείου.

«Η ταχύτητα κατα τον χρόνο προσκρουσης ειναι 60χλμ το αυτοκινητο και 65 η μοτοσυκλετα» τόνισαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του κατηγορούμενου που απέδωσαν τις τραγικές συνέπειες του συμβάνοντας και σε κακοτεχνια στο οδοστρωμα κάτι που όμως δεν δέχτηκε το εφετείο με την απόφασή του.

Η απόφαση αφήνει ικανοποιημένη τη μεριά του παθόντα ενώ ο κατηγοροούμενος την προσέβαλε με έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις