Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σεμινάριο «Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους»
Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σεμινάριο «Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους»

Επιμελητήριο Ηρακλείου: Σεμινάριο «Εργαστήριο Κεραμικής για αρχάριους»

Νέο σεμινάριο κεραμικής διοργανώνει το ΚΕΚ Τεχνικές Σχολές Επιμελητηρίου Ηρακλείου για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πηλό και να μάθουν την τέχνη κατασκευής των κεραμικών, ώστε να μπορούν να εκφράζονται δημιουργικά μέσα από αυτήν, χωρίς να διαθέτουν απαραιτήτως προηγούμενη εμπειρία. 

Ενότητες Σεμιναρίου:

  • Θεωρία γύρω από την κεραμική
  • Τεχνική ζυμώματος  του πηλού  και άνοιγμα φύλλου.
  • Άνοιγμα μπάλας (τσιμπιτό)
  • Τεχνική με μακαρόνι
  • Μικρογλυπτική
  • Κατασκευή με καλούπι

Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή*.

*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10% σε ανέργους, φοιτητές, σε ομαδικές εγγραφές άνω των τριών ατόμων και σε όσους καταβάλουν τουλάχιστον 50% της συμμετοχής, δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του σεμιναρίου.

Χρόνος Διεξαγωγής: 25 διδακτικές ώρες, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη από 07/10/24 έως 21/10/2024 και ώρα 17:00μμ-21:15μμ. 

Εισηγήτρια: Ιωάννα Ζώτου. Έμαθε την κεραμική τέχνη στην Ελβετία παράλληλα με τις σπουδές της, όπου και έμεινε για περίπου 20 χρόνια. Παραδίδει μαθήματα κεραμικής ελεύθερης κατασκευής, αλλά και τροχού σε ενήλικες και σε παιδιά, κάνει επισκέψεις σε σχολεία και άλλους φορείς και βοηθάει στην υλοποιήσει εκπαιδευτικών προγραμμάτων μέσα από σεμινάρια κεραμικής σε διάφορους τομείς όπως κόσμημα, raku, κατασκευή με άγριο πηλό κλπ.  Συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και συνεργάζεται με ιδιωτικούς φορείς που επιθυμούν να αναδείξουν την κεραμική τέχνη. Παράλληλα όλα αυτά τα χρόνια διαθέτει το δικό της εργαστήριο όπου εμπορεύεται έργα που δημιουργεί η ίδια.

Πληροφορίες: Κ.Ε.Κ. Επιμελητηρίου Ηρακλείου. Ικάρου & Αρχιμήδους 1. Νέα Αλικαρνασσός, τηλέφωνο 2810-302606 και 2810-302600,  info@katartisi.gr από τις 09:00 έως 14:00μ.μ.  Αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Business - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις