Αύξηση 60% στις μεταναστευτικές ροές - «Καμπανάκι» για την Κρήτη
Αύξηση 60% στις μεταναστευτικές ροές - «Καμπανάκι» για την Κρήτη

Αύξηση 60% στις μεταναστευτικές ροές – «Καμπανάκι» για την Κρήτη

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δήλωσε στην Ολομέλεια της Βουλής πως οι μεταναστευτικές ροές φέτος αυξήθηκαν κατά 60% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι οι ροές από τη Βόρεια Αφρική έχουν αυξηθεί δραματικά, με τις αφίξεις στην Κρήτη να εκτοξεύονται από 77 πέρυσι σε 2.800 φέτος.

Παρά την αύξηση, ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη και δεν συνιστά κρίση. Επιπλέον, επεσήμανε πως η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ υπάρχει οριακή μείωση στο Βόρειο Αιγαίο και στον Έβρο.

Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκε η αυστηροποίηση των ποινών για τους διακινητές μεταναστών, καθώς και για όσους οδηγούν τα ταχύπλοα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα, εξετάζεται η ενίσχυση της παρουσίας των αρχών στα χερσαία σύνορα και στα νησιά του Αιγαίου σε συνεννόηση με τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας.

Αναφερόμενος στην Τουρκία, ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης, ότι η γειτονική χώρα πρέπει να τηρεί τη συμφωνία για τις επιστροφές μεταναστών.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις