Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τις απολαβές των Δημοσίων Υπαλλήλων
Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τις απολαβές των Δημοσίων Υπαλλήλων

Ο Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης για την παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Αλληλεγγύης από τις απολαβές των Δημοσίων Υπαλλήλων

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο και την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως, ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ζητά κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης της παρ. 2α του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, που είχε επιβληθεί στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα κατά την πρώτη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης :

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ :
(α) Υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο
(β) Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Θέμα : Παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης 2% της παρ. 2α του άρθρου 38 του ν. 3986/2011.

Υπουργοί,
Η ειδική εισφορά αλληλεγγύης της παρ. 2α του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, γνωστή και ως «εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας», επιβλήθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους την πρώτη περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης.

Η εισφορά ήταν ποσοστό 2% επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα.

Και ήταν «έκτακτη».

Η εν λόγω κράτηση επιβλήθηκε σε συνθήκες δημοσιονομικής ασφυξίας (2011).

Αφορούσε μία περίοδο όπου, τα ποσοστά ανεργίας πανελλαδικά υπερέβαιναν το 20% και θεσπίστηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας για ταχεία δημοσιονομική ανάκαμψη και επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σήμερα, οι συνθήκες της ελληνικής οικονομίας και τα ποσοστά της ανεργίας έχουν βελτιωθεί σημαντικά.

Ο Κρατικός Προϋπολογισμός εκτελείται με συνέπεια.

Τα ποσοστά ανεργίας έχουν κατέβει σε μονοψήφια επίπεδα.

Πλέον, έχουμε νομοθετήσει διατάξεις που να επιτρέπουν την παράλληλη απασχόληση για να αντιμετωπιστεί το έντονο πρόβλημα έλλειψης εργατικού δυναμικού σε πολλούς κλάδους.

Σε αυτό το περιβάλλον σταθερότητας και ανάπτυξης της Εθνικής Οικονομίας και απασχόλησης, είναι σκόπιμο να εξεταστεί από την Κυβέρνηση η κατάργηση της εν λόγω παρακράτησης, που επιβαρύνει το σύνολο των Δημοσίων Υπαλλήλων, διότι δεν συντρέχουν πλέον οι λόγοι για τους οποίου αρχικά θεσπίστηκε.

Επειδή η ανεργία έχει πλέον διαμορφωθεί σε μονοψήφιο αριθμό και όλες οι υπόλοιπες συνθήκες που οδήγησαν στη νομοθέτηση της Ειδικής Εισφοράς για την καταπολέμηση της ανεργίας με το άρθρο 38 παρ. 2 α’ του ν. 3986/2011 έχουν πλήρως εκλείψει.

Επειδή το συγκεκριμένο μέτρο ήταν έκτακτου χαρακτήρα και αφορούσε μία περίοδο η οποία έχει παρέλθει χάρη στην αποτελεσματική και αξιόπιστη διαχείριση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Επειδή η εν λόγω παρακράτηση επιβαρύνει το σύνολο των υπαλλήλων του Ελληνικού Δημοσίου, δηλαδή το βασικό μοχλό μεγιστοποίησης του κοινωνικού πλεονάσματος και επίτευξης της αποτελεσματικότητας.

Επειδή η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της για άρση των αδικιών στη διανομή εισοδήματος των πολιτών.

Επειδή η ειδική εισφορά για την καταπολέμηση της ανεργίας θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα.

Ερωτάσθε:

Πότε θα καταργήσετε την Ειδική Εισφορά Αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας του ν. ν. 3986/2011 που παρακρατείται από τις απολαβές των υπαλλήλων του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα;

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις