Εκδήλωση για το Έγκλημα των Τεμπών στο Ρέθυμνο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου
Εκδήλωση για το Έγκλημα των Τεμπών στο Ρέθυμνο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση για το Έγκλημα των Τεμπών στο Ρέθυμνο την Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου

Εκδήλωση για το Έγκλημα των Τεμπών,- που είναι έγκλημα κατά της Κοινωνίας των πολιτών και της Δημοκρατίας -, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη τους Ρεθύμνου στις 23 Σεπτεμβρίου ημέρα Δευτέρα στην  Πλατεία Μικρασιατών στις 7 το απόγευμα,  με ομιλητές την Μαρία Καρυστιανού και τον Παύλο  Ασλανίδη, εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2023, ενώ θα συντονίσει ο Παναγιώτης  Γεωργουδής.

Η παραχάραξη της Αλήθειας με την ταυτόχρονη αποθέωση του Ψεύδους και του κέρδους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και η  προσπάθεια να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη , αποτελεί προσβολή στον Πολιτισμό,  καταλύει την Ηθική, το Κράτος Δικαίου και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια , εδραιώνει το  Κέρδος ως μοναδική αξία. Χωρίς Ηθική και Δικαιοσύνη  όμως, επέρχεται ο ολοκληρωτισμός , διαλύονται οι θεσμοί της Δημοκρατίας και η ουσία της Πολιτικής Ελευθερίας.

Την εκδήλωση  συνδιοργανώνουν οι φορείς Ομάδα Πολιτών Ρεθύμνου,  το << Συμπόσιο Πολιτισμού>>, ο Ορειβατικός Σύλλογος Ρεθύμνου και το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου ,  χορηγοί της εκδήλωσης είναι οι : << Ρεθεμνιώτικες Αγγελίες ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Ρεθύμνου >> , << Rethymno Live Support >> και << Ηχοληψία : Τέλης Αριστοτέλης >>.  Με κεντρικό σύνθημα << Δεν ξεχνάμε το Έγκλημα στα  Τέμπη>>,  στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει  στην Πλατεία Μικρασιατών η προετοιμασία ενός χορευτικού δρώμενου προσαρμοσμένου στο τραγικό συμβάν, όπου  οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα.

Το χορευτικό δρώμενο το οποίο θα είναι ένας παραδοσιακός χορός της Ιερισσού της Χαλκιδικής, ο  λεγόμενος Καγκελευτός , θα συμπυκνώσει βιωματικά και ψυχικά με λόγια τα οποία σχετίζονται με το Έγκλημα των Τεμπών, το συγκλονιστικό αυτό γεγονός που η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει  να σβήσει από την συλλογική μνήμη των πολιτών  μαζί με την ανθρωπιά μας αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, όσο η Αντίσταση στην απανθρωπιά και στον κυνισμό της πολιτικής Εξουσίας παραμένει ζωντανή φλόγα στην ψυχή μας.

Η δημοτική ποίηση εκφράζει το μεγαλείο του ελληνικού λαού σε κάθε δραστηριότητά του, το μοιρολόι και ο χορός είναι μία έκφραση της τραγικότητας και αναψηλάφησης του βαθύτερου ανθρωπισμού μας. Η εκπαιδευτικός Κατερίνα Πανδή, εμπνεύστηκε από αυτόν τον χορό και τον << έδεσε>> με στοιχεία από το Έγκλημα των Τεμπών. Αμέσως μετά στις 7 ο Γιώργης Ξυλούρης ( Ψαρογιώργης ), Σ. Φιλιππάκης, Α. Λεοντίδης και Μ. Τριπολιτάκης θα παίξουν ζωντανή μουσική, ενώ μηνύματα στήριξης θα αποστείλουν οι Κοινοί Θνητοί, Γιάννης Αγγελάκας,  Δημήτρης Μητσοτάκης, Social Waste, Θραξ Πανκς, Σπύρος Γραμμένος και Πάνος Βλάχος.

Ακολούθως οι δύο τραγικοί γονείς, Μαρία Καρυστιανού και Παύλος Ασλανίδης θα μιλήσουν ενώ μετά το τέλος των ομιλιών θα υπάρξει διάλογος με τους πολίτες.

Προηγουμένως στις 2 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δύο γονείς και ομιλητές θα αποτίσουν φόρο τιμής στα τρία αδικοχαμένα παιδιά, Αλέξανδρο, Νίκο και Θοδωρή, που έχασαν άδικα την ζωή τους στις 17 Αυγούστου, ύστερα από πολύωρη εργασία σε νυχτερινό κέντρο της πόλης, στην γέφυρα του Γαλατά Χανίων στον ΒΟΑΚ. Για να δηλώσουν όχι άλλες ανθρώπινες απώλειες στον βωμό της κρατικής αδιαφορίας και των οικονομικών συμφερόντων.

Την εκδήλωση στηρίζουν οι φορείς, το Συντονιστικό Ρεθύμνου για τη Δημόσια Υγεία, η  Αντιφασιστική δράση Ρεθύμνου,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ,  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, το  Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χανίων , ο Φοιτητικός Σύλλογος Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης,  το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των ΒΑΠΕ,  η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ρεθύμνου,  το ΚατΑRTI ( Σύλλογος Καλλιτεχνών για την προώθηση της τέχνης ), η Κατάληψη ΡΟΖΑ ΝΕΡΑ Χανιά και η Εσμιγιά ΚΟΙΝΣΕΠ  Αποκόρωνα Χανίων.

tempi reth
Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις