Κρήτη: Τον τράκαρε μεθυσμένος και τον εγκατέλειψε - Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα
Κρήτη: Τον τράκαρε μεθυσμένος και τον εγκατέλειψε - Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα

Κρήτη: Τον τράκαρε μεθυσμένος και τον εγκατέλειψε – Αναβλήθηκε η δίκη για το τροχαίο που προκάλεσε τον ακρωτηριασμό αρχιφύλακα

Για τις 15 Ιανουαρίου του 2025 αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη υπόθεση του τροχαίου που είχε οδηγήσει σε ακρωτηριασμό αστυνομικού το βράδυ της Ανάστασης τον Απριλιο του 2023, στο Ρέθυμνο.

Ο 49χρονος αστυφύλακας Γιώργος Σπετσιωτάκης, 1,5 χρόνο μετά το συμβάν ανεβαίνει τον δικό του Γολγοθά της αποκατάστασης, με μια ανοικτή δικαστική διαμάχη αλλά και έχοντας απέναντι το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας ενώ ο τραυματισμός του έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία με έξοδα δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του 49χρονου Κωνσταντίνος Καραπιδάκης ανέφερε:

«Επρόκειτο να δικασθεί σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Χανίων, ο κατηγορούμενος για τον σοβαρότατο τραυματισμό εν ώρα υπηρεσίας του Αρχιφύλακα Γεωργίου Σπετσωτάκη στο Ρέθυμνο την 15-4-2023. Υπενθυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο τροχαίο είχε συνταράξει το Ρέθυμνο και ολόκληρη την Κρήτη, καθώς ακρωτηριάστηκε το αριστερό κάτω άκρο του ιδιαίτερα αγαπητού στην τοπική κοινωνία Αστυνομικού και σώθηκε κυριολεκτικά χάρη στην άμεση επέμβαση των συναδέλφων του και τη βοήθεια του Θεού.

Οι κατηγορίες που αποδίδονται στον 40χρονο κατηγορούμενο είναι: 1) επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ( κακουργηματική πράξη), 2) εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών και 3) οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Η ποινή που προβλέπεται για την πρώτη πράξη είναι κάθειρξη ως δέκα (10) έτη.

Ως εκπρόσωπος του κ. Σπετσωτάκη, θέλω να σας ενημερώσω ότι παραστήκαμε σήμερα στο Εφετείο για την υποστήριξη της κατηγορίας, αλλά δυστυχώς ο κατηγορούμενος επικαλούμενος κώλυμα στο πρόσωπο ενός εκ των συνηγόρων του αιτήθηκε και πέτυχε την αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης για την 15-1-2025.

Είμαστε απογοητευμένοι από αυτή την εξέλιξη καθώς ελπίζαμε ότι ο κατηγορούμενος δεν θα επέλεγε να επιβαρύνει περαιτέρω τον ήδη ταλαιπωρημένο τραυματία Αστυνομικό αλλά σε ένδειξη ειλικρινούς μεταμέλειας και ενσυναίσθησης θα επέλεγε να προταθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και όχι να αναβληθεί.

Συνεχίζουμε τον δύσκολο δρόμο της αποκατάστασης (σωματικής και ψυχικής) και είμαστε πεπεισμένοι ότι στην μετ’ αναβολή δικάσιμο θα αποδοθεί Δικαιοσύνη και θα καταδικασθεί ο κατηγορούμενος σε ποινές αντίστοιχες της απαξίας του εγκλήματος του, δίνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα μηδενικής ανοχής στην απαράδεκτη και εγκληματική συμπεριφορά της οδήγησης υπό την επήρρεια αλκοόλ, η οποία εξακολουθεί να μαστίζει τους ελληνικούς δρόμους και να καταστρέφει ζωές.

Κωνσταντίνος Καραπιδάκης, Δικηγόρος Αθηνών και Νέας Υόρκης, Ειδικευμένος σε υποθέσεις σοβαρών Τροχαίων ατυχημάτων»

Αναλυτικά οι κατηγορίες:

1) επικίνδυνη οδήγηση εξαιτίας κατανάλωσης οινοπνεύματος που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη άλλου ( κακουργηματική πράξη),

2) εγκατάλειψη τόπου τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών και

3) οδήγηση υπό την επήρεια μέθης. Η ποινή που προβλέπεται για την πρώτη πράξη είναι κάθειρξη ως δέκα (10) έτη».

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις