Ιστορική στιγμή: Άλλαξε χέρια το λιμάνι Ηρακλείου!
Ιστορική στιγμή: Άλλαξε χέρια το λιμάνι Ηρακλείου!

Ιστορική στιγμή: Άλλαξε χέρια το λιμάνι Ηρακλείου!

Μία νέα ιστορική εποχή ξεκίνησε για το Λιμάνι Ηρακλείου με την τελετή παράδοσης-παραλαβής του πλειοψηφικού πακέτου μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) στον Όμιλο Γκριμάλντι και τις Μινωικές Γραμμές.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (18/9), με την παρουσία του Εμάνουελ Γκριμάλντι, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Grimaldi Euromed S.p.A., καθώς και κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτριος Πολίτης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης, συμμετείχαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των σωμάτων ασφαλείας και άλλοι παράγοντες.

Η παραχώρηση του Λιμανιού Ηρακλείου στον Όμιλο Γκριμάλντι και στις Μινωικές Γραμμές σηματοδοτεί μία νέα εποχή για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του λιμένα, που αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τη ναυτιλία και το εμπόριο στην περιοχή.

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα