Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η αποχή των μαθητών από σχολεία στην Κρήτη - Δείτε που
Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η αποχή των μαθητών από σχολεία στην Κρήτη - Δείτε που

Συνεχίζεται για τρίτη ημέρα η αποχή των μαθητών από σχολεία στην Κρήτη – Δείτε που

«Η χθεσινή αποχή είχε εξαιρετική επιτυχία με τη συμμετοχή των μαθητών αλλά και τη στάση εργασίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι στηρίζουν τον αγώνα μας διαρκώς», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Σύλλογοι Γονέων των τεσσάρων Δημοτικών Σχολείων της Σητείας, και των Δημοτικών Σχολείων, Αρμένων, Πισκοκέφαλου, Ζάκρου και Παλαίκαστρου.

Η ανακοίνωση συνεχίζεται ως εξής:

«Η αδιαφορία και η στάση αναμονής από την πλευρά του Υπουργείου προσδοκεί στην παραίτηση των προσπαθειών μας, αλλά η στάση αυτή μας αναγκάζει να συνεχίσουμε την ΑΠΟΧΗ μας αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024 και να προχωρήσουμε σε περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν «να μας ξεχάσει» και θα παλέψουμε πάνω για το δίκαιο των παιδιών μας αποφασισμένοι και ενωμένοι.

Αύριο το πρωί, παράλληλα με την ΑΠΟΧΗ και τη συγκέντρωση των μαθητών, θα γίνει συνάντηση των εκπροσώπων των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σητείας με τον Δήμαρχό μας κο Γ. Ζερβάκη ο οποίος στηρίζει τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Ανοιχτό κάλεσμα όλων των γονέων και των εκπαιδευτικών κάνει η ΕΛΜΕ (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου και άλλους φορείς για να καταθέσει ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η κατάθεση του ψηφίσματος με ταυτόχρονη συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα γίνει την Τετάρτη 18/9/2024 και ώρα 14:00 στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου στον Άγιο Νικόλαο.

Λόγω της αποχής οι ΕΛΜΕ Λασιθίου προκηρύσσει 2 ώρες στάση εργασίας 12:00-14:00 για τη διευκόλυνση των εκπαιδευτικών που επιθυμούν να συμμετέχουν.»

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα