Nέο είδος σφήκας προκαλεί τον απόλυτο τρόμο!
Nέο είδος σφήκας προκαλεί τον απόλυτο τρόμο!

Nέο είδος σφήκας προκαλεί τον απόλυτο τρόμο!

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος σφήκας, το Syntretus perlmani, το οποίο εναποθέτει τα αυγά του μέσα σε ζωντανές μύγες, προκαλώντας τελικά το θάνατό τους, όπως αναφέρεται στο περιοδικό Nature.

Σύμφωνα με τον βιολόγο Logan Moore από το Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, η σφήκα χρησιμοποιεί ένα βελονοειδές όργανο για να εισάγει τα αυγά της μέσα στις μύγες του είδους drosophila affinis. Οι προνύμφες αναπτύσσονται στο εσωτερικό της μύγας για 18 ημέρες και βγαίνουν από την κοιλιά της, οδηγώντας στο θάνατο του ξενιστή.

Παρόμοια με τη σκηνή από την ταινία Alien, οι μύγες παραμένουν ζωντανές για αρκετές ώρες μετά την έξοδο των προνυμφών. Ανήκοντας στα παρασιτοειδή έντομα, η σφήκα αυτή σκοτώνει πάντοτε τον ξενιστή της. Η ανακάλυψη του είδους έγινε τυχαία κατά τη μελέτη παρασιτικών σκώληκων στις μύγες σε μια αυλή στο Μισισιπή, με την ταυτότητα των προνυμφών να επιβεβαιώνεται μέσω ανάλυσης DNA.

Παρά τη βίαιη φύση της, το Syntretus perlmani μπορεί να είναι χρήσιμο στην καταπολέμηση των φρουτόμυγων, που βλάπτουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Η ύπαρξη αυτής της σφήκας εγείρει ερωτήματα για το πόσα ακόμη άγνωστα είδη παρασιτοειδών μπορεί να υπάρχουν, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμύριο είδη σφηκών παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Ελλάδα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις