Συζήτηση για την παραβατικότητα και τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη
Συζήτηση για την παραβατικότητα και τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

Συζήτηση για την παραβατικότητα και τα τροχαία ατυχήματα στην Κρήτη

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσημη επίσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Κρητών Δημοσιογράφων & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε) στην Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στα Χανιά.

Την αντιπροσωπεία της Ένωσης, που αποτελούνταν από τον Πρόεδρο Γεώργιο Μοσκοβίτη, τον Α’ Αντιπρόεδρο Παναγιώτη Δρόσο, την Γενική Γραμματέα Μαρία Πολάτου, τον Έφορο & Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων στην Κρήτη Χρήστο Ρίγγα και τον Γραμματέα της Εξελεγκτικής Επιτροπής Γιάννη Λεκάκη, υποδέχτηκε εγκάρδια ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης, Υποστράτηγος Νικόλαος Σπυριδάκης, καθώς και οι συνεργάτες του.

Ο Πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, Γεώργιος Μοσκοβίτης, ενημέρωσε λεπτομερώς τον Υποστράτηγο Σπυριδάκη για την Ένωση και του παρέδωσε φάκελο με σημαντικά διεθνή έγγραφα που πιστοποιούν την αναγνώριση της Ένωσης τόσο από τις αρμόδιες αρχές της χώρας μας όσο και από το Δικαστήριο της Χάγης. Η ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε είναι η τρίτη δημοσιογραφική ένωση στον κόσμο που διαθέτει αυτή την αναγνώριση.

Στη συνέχεια, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί μας, με έμφαση στην αύξηση των τροχαίων δυστυχημάτων λόγω παραβατικών συμπεριφορών όπως η οδήγηση υπό την επήρεια μέθης, υπερβολική ταχύτητα και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση. Η αστυνομία καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για την αναχαίτιση αυτών των φαινομένων, αλλά η κατάσταση παραμένει δύσκολη λόγω των ειδικών συνθηκών και της έλλειψης ασφαλών περιοχών στάθμευσης για τους ελέγχους.

Ο Πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε, Γεώργιος Μοσκοβίτης, εξέφρασε τη διάθεση της Ένωσης και των μελών της να υποστηρίξουν ενεργά τις προσπάθειες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης και να προβάλλουν το έργο της ΕΛ-ΑΣ μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ένωσης, με στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Λίγο πριν το τέλος της συνάντησης, ο Πρόεδρος της ΔΙ.Ε.Κ.ΔΗ & Μ.Μ.Ε παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στον Υποστράτηγο Νικόλαο Σπυριδάκη για τη συνάντηση και τον ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και επισημάνσεις για μελλοντική συνεργασία, καθώς και με τη συζήτηση για μελλοντικές οργανωτικές ανάγκες της Ένωσης.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις