«Λείπεις...άδειασαν τα Μάταλα γιαγιά μου...»
«Λείπεις...άδειασαν τα Μάταλα γιαγιά μου...»

«Λείπεις…άδειασαν τα Μάταλα γιαγιά μου…»

"Λείπεις…άδειασαν τα Μάταλα γιαγιά μου…":

Τα συγκινητικά λόγια της εγγονής της Ζαφειρούλας, εκφράζουν τη σκέψη πολλών που είχαν γνωρίσει τη Μαρία Ματθαιάκη, μια μορφή απόλυτα ταυτισμένη με τον παραθαλάσσιο οικισμό του κρητικού νότου, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

Το πρωί της Κυριακής 8 Σεπτεμβρίου, τα παιδιά της, τα εγγόνια της και οι συγχωριανοί της θα τιμήσουν τη μνήμη της Μαρίας Ματθαιάκη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Πιτσίδια Δήμου Φαιστού.

Κρήτη: Βρήκαν όπλα σε σπίτια – Δύο συλλήψεις

Κρήτη: Καρέ-καρέ η επίθεση με καυστικό υγρό στον 26χρονο γιο του κτηνοτρόφου (vid)

Δύο συλλήψεις στην Κρήτη για δεκάδες αρνιά χωρίς ενώτια

Η Μαρία των Ματάλων, "η Μαρία η χήρα", όπως την ήξεραν όλοι, ντύθηκε στα μαύρα πολύ νέα, έχοντας να μεγαλώσει τρία παιδιά, δυό γιούς και μία κόρη, παλεύοντας σκληρά αλλά και γενναία σε δύσκολες εποχές, σε μια ζωή με πολλά εμπόδια.

Η ίδια έζησε την εποχή των παιδιών των λουλουδιών, και την τουριστική άνθιση του νότου από τα πρώτα της βήματα, διατηρώντας ένα από τα παλιότερα τουριστικά μαγαζιά των Ματάλων, ένα καφενείο-ταβέρνα που υπάρχει μέχρι σήμερα, αποτελώντας για τους χίπις και τους τουρίστες της περιοχής ένα γνώριμο πολύ οικείο και αγαπητό πρόσωπο, καθώς ήταν άνθρωπος ανοιχτός, με ζωντάνια και χιούμορ, έτσι όπως θα την θυμούνται όλοι…

 

 

πηγή: Δια-SOS-τε τη Μεσαρά

 

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις