Σενάρια για μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο - Η κατανάλωση έχει πέσει 40% διεθνώς
Σενάρια για μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο - Η κατανάλωση έχει πέσει 40% διεθνώς

Σενάρια για μείωση ΦΠΑ στο ελαιόλαδο – Η κατανάλωση έχει πέσει 40% διεθνώς

Η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά, με στόχο την ανακούφιση των καταναλωτών από τις αυξημένες τιμές και τη στήριξη της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αυτό ενδέχεται να ανακοινωθεί από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Μεταξύ των προϊόντων που εξετάζεται η μείωση του ΦΠΑ είναι και το ελαιόλαδο, το οποίο έχει δει την κατανάλωσή του να μειώνεται κατά περίπου 40%. Αυτή η μείωση στην κατανάλωση έχει οδηγήσει και σε μείωση των εσόδων από το προϊόν, καθιστώντας τη μείωση του ΦΠΑ ένα πιθανό εργαλείο για την τόνωση της αγοράς.

Οι προβλέψεις για την επόμενη ελαιοκομική περίοδο που ξεκινά το Νοέμβριο είναι αισιόδοξες, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι, παρόλο που δεν θα είναι μια περίοδος υπερπαραγωγής, αναμένεται μια καλή παραγωγή. Ωστόσο, οι υψηλές τιμές του προηγούμενου διαστήματος, οι οποίες έφτασαν έως και τα 9,5 ευρώ το κιλό, έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους τρεις μήνες στα 7 ευρώ το κιλό, λόγω της παγκόσμιας μείωσης της κατανάλωσης, όπως ανέφερε ο Μανώλης Γιαννούλης, Πρόεδρος της Εθνικής Διαπραγματευτικής Οργάνωσης Ελαιολάδου.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις