Ζωή μετά τον θάνατο; Εντυπωσιακές επιστημονικές εξελίξεις στην ανάνηψη ασθενών
Ζωή μετά τον θάνατο; Εντυπωσιακές επιστημονικές εξελίξεις στην ανάνηψη ασθενών

Ζωή μετά τον θάνατο; Εντυπωσιακές επιστημονικές εξελίξεις στην ανάνηψη ασθενών

Η αναβίωση των ανθρώπων μετά το θάνατο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα

Ο Σαμ Πάρνια, γιατρός και ερευνητής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, υποστηρίζει ότι η συμβατική σοφία για τον θάνατο είναι ριζικά ξεπερασμένη, γράφει η εφημερίδα Telegraph.

Ο γιατρός βλέπει τον θάνατο όχι ως τελικό γεγονός, αλλά ως «αναστρέψιμη κατάσταση». Στο βιβλίο του Lucid Dying, ο Πάρνια μοιράζεται 30 χρόνια έρευνας που επαναπροσδιορίζει τα όρια ζωής και θανάτου. Είναι βέβαιος ότι η καρδιακή ανακοπή ή η διακοπή της εγκεφαλικής δραστηριότητας δεν είναι το τέλος, αλλά μόνο μια διαδικασία που μπορεί να αντιστραφεί με τη σωστή προσέγγιση.

Ο Πάρνια και η ομάδα του έχουν σημειώσει «εντυπωσιακή πρόοδο» στην ανάνηψη ασθενών, αυξάνοντας τα ποσοστά επιβίωσης μετά από καρδιακή ανακοπή διπλασιάζοντας τον μέσο όρο των ΗΠΑ.

Υποστηρίζει ότι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα παραμένουν βιώσιμα για ώρες ή και μέρες μετά το θάνατο και ότι οι επιστημονικές εξελίξεις των τελευταίων ετών δείχνουν ότι η επιστροφή στη ζωή θα είναι δυνατή όχι μόνο για τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα παραδείγματα

Μεταξύ των παραδειγμάτων, η Πάρνια αναφέρει μελέτες όπου ο εγκέφαλος ενός χοίρου παρέμενε ενεργός 14 ώρες μετά τον θάνατο. Αναφέρει επίσης περιπτώσεις όπου άνθρωποι που βρίσκονταν σε κατάσταση υποθερμίας επανήλθαν στη ζωή πολλές ώρες μετά από καρδιακή ανακοπή, χάρη στην προηγμένη τεχνολογία και εξοπλισμό.

Αν και η κρυονική παραμένει θεωρητική, η Πάρνια πιστεύει ότι η ψύξη προστατεύει ουσιαστικά τον οργανισμό και αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχούς ανάρρωσης.

Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία του, παραδέχεται ότι η σύγχρονη ιατρική δεν είναι πάντα έτοιμη για τέτοιες ριζικές αλλαγές, λόγω υπερφόρτωσης νοσοκομείων και έλλειψης πόρων. Ωστόσο, πιστεύει ότι στο μέλλον, οι τεχνικές ανάνηψης και αποκατάστασης της ζωής θα γίνουν πιο αποτελεσματικές και προσβάσιμες και ο θάνατος δεν θα είναι πλέον αναπόφευκτο τέλος.

Η Πάρνια είναι πεπεισμένη ότι με την πάροδο του χρόνου η ανθρωπότητα θα αλλάξει τη στάση της απέναντι στον θάνατο και αυτό που σήμερα φαίνεται φανταστικό όσον αφορά την αναβίωση των νεκρών θα γίνει κοινή ιατρική πρακτική.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Υγεία - Τελευταία Νέα