Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η.... Λερναία Ύδρα
Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η.... Λερναία Ύδρα

Η ακρίβεια, ο πληθωρισμός και η…. Λερναία Ύδρα

Η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, η αξεπέραστη Λερναία Ύδρα της εποχής μας!

Όταν νομίζεις ότι βρήκες μια λύση, το πρόβλημα ξαναχτυπά με νέο πρόσωπο. Είχαμε καταφέρει να σταθεροποιήσουμε τις τιμές των βιομηχανικών προϊόντων; Μα, φυσικά, τα φρούτα και τα λαχανικά ανέβηκαν 17% – γιατί, προφανώς, τα εποχιακά προϊόντα δεν έχουν καμία σχέση με την εποχή.

Και μην ανησυχείτε για τις μεγάλες εταιρείες ή τα καρτέλ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την υπερεξαιρετική ικανότητα χιλιάδων παραγωγών και εμπόρων να βρουν όλες τις δικαιολογίες του κόσμου – από ξηρασίες έως… εξωγήινες επιθέσεις – για να κρατούν τις τιμές ψηλά.

Εν τω μεταξύ, το ηλεκτρικό ρεύμα αποφάσισε να κάνει και αυτό το δικό του ράλι, προσφέροντας την τέλεια ευκαιρία για μελλοντικές αυξήσεις. Γιατί, ας είμαστε ειλικρινείς, η αισχροκέρδεια είναι το κρυφό συστατικό στις αυξήσεις των τιμών και όλη η αγορά είναι ένας παράδεισος για τους κερδοσκόπους.

Η νέα προσπάθεια του υπουργού Ανάπτυξης με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ακούγεται υπέροχη, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές: η Λερναία Ύδρα της ακρίβειας έχει τόσα πολλά κεφάλια που ούτε η Επιτροπή μπορεί να τα καταλάβει όλα.

Η ΑΑΔΕ, με τις υπερδυνάμεις της, θα μπορούσε να τρομάξει τους επιτήδειους, αλλά η αλήθεια είναι ότι το πιο αισιόδοξο σενάριο που μπορούμε να περιμένουμε είναι να σταματήσουν οι τιμές να ανεβαίνουν – και αυτό είναι μάλλον το καλύτερο που μπορούμε να ελπίζουμε. Μην περιμένετε επιστροφή στις προ κρίσης εποχές.

Άρα, ας προετοιμαστούμε να ζούμε με αυξημένες τιμές για πάντα, και η κυβέρνηση ας συνεχίσει να ψάχνει λύσεις που μοιάζουν εξίσου μακρινές με το να γίνουμε όλοι πλούσιοι εν μια νυκτί.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Παραπολιτικά - Τελευταία Νέα