Η πανάκριβη στέγαση και η ανάγκη για... επανάσταση
Η πανάκριβη στέγαση και η ανάγκη για... επανάσταση

Η πανάκριβη στέγαση και η ανάγκη για… επανάσταση

Το πρόβλημα της στέγασης είναι το νέο παγκόσμιο αγαπημένο χόμπι, που ξεκινά από την Αμερική και το Παρίσι και φτάνει μέχρι το Τόκιο και την Αυστραλία.

Στην Ελλάδα, η κατάσταση είναι τόσο τραγική που μοιάζει να μας έχει βρει σε ρομαντική κωμωδία: νέοι άνθρωποι, φοιτητές και ζευγαράκια αναζητούν σπίτι και βρίσκουν μόνο… αέρα.

Ο μύθος λέει ότι το Airbnb είναι ο υπαίτιος για όλα, αν και, όπως τα πράγματα δείχνουν, τα 15.000 σπίτια που «κρατάει» η πλατφόρμα στην Αθήνα δεν είναι ακριβώς ο λόγος που η πόλη μοιάζει με θησαυροφυλάκιο κλειστών κατοικιών. Ειδικά όταν η Αθήνα έχει 4 εκατομμύρια κατοίκους και 15 εκατομμύρια τουρίστες το καλοκαίρι.

Ωστόσο, μια έρευνα φανερώνει την αλήθεια: έχουμε 1 εκατομμύριο κλειστά σπίτια στην Ελλάδα, με τη μισή ποσότητα να βρίσκεται στην Αθήνα. Και η κυβέρνηση, θα μπορούσε να προσπαθήσει να βρει τρόπους για να ξαναβάλει αυτά τα σπίτια στην αγορά.

Τώρα που ο Αύγουστος πλησιάζει στο τέλος του και οι διακοπές τελειώνουν, η κυβέρνηση πρέπει να βγει από τη λήθη και να πάρει κάποιες αποφάσεις. Η στέγαση, η υγεία, η εκπαίδευση και η ακρίβεια περιμένουν, και αν δεν βρουν μια αποτελεσματική λύση, η δεύτερη θητεία θα γίνει περισσότερο «σίκλες» από ό,τι η πρώτη.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Παραπολιτικά - Τελευταία Νέα