Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού - Πώς τον απεικονίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη
Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού - Πώς τον απεικονίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Αυτό είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού – Πώς τον απεικονίζει η Τεχνητή Νοημοσύνη

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο λίγες ημέρες από την ανακάλυψη πως η Ιερά Σινδόνη του Τορίνου απεικονίζει άντρα πριν από περίπου 2.000 χρόνια και οι επιστήμονες με όλα τα τεχνολογικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους προσπαθούν να λύσουν το Θείο Μυστήριο: Ποιος ήταν ο Ιησούς Χριστός;

Η Daily Express χρησιμοποίησε το Midjourney για να επινοήσει μια προσομοίωση του ποιος πιστεύουν πολλοί ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από το σάβανο.

Τα στιγμιότυπα που δημιουργούνται φαίνεται να απεικονίζουν τον Ιησού με παραδοσιακά μακριά μαλλιά και γένια, με πληγές που υποδηλώνουν ότι μόλις είχε υποστεί τη θανατηφόρα δοκιμασία Toυ.

sasas

Ο Δρ. Liberato de Caro χρησιμοποίησε τη νέα τεχνολογία γνωστή ως Wide-Angle Raray Scattering για να ισχυριστεί ότι το αρχαίο παλιό ύφασμα ταιριάζει πολύ με ένα δείγμα από τη διάσημη πολιορκία της Masada το 55-74 μ.Χ.

Ο εμπειρογνώμονας αμφισβήτησε την προηγούμενη χρονολόγηση με άνθρακα, γράφοντας: «Μούχλα και βακτήρια, υφαντικές ίνες που αποικίζουν, και βρωμιά ή ορυκτά που περιέχουν άνθρακα, όπως ο ασβεστόλιθος, που προσκολλώνται σε αυτά στα κενά διαστήματα μεταξύ των ινών που σε μικροσκοπικό επίπεδο αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% του όγκου, μπορεί να είναι τόσο δύσκολο να εξαλειφθεί εντελώς στη φάση καθαρισμού του δείγματος, γεγονός που μπορεί να παραμορφώσει τη χρονολόγηση».

Ενώ οι ακλόνητες αποδείξεις για την ύπαρξη της Σινδόνης πριν από τα μέσα του 1300 είναι σπάνιες, υπάρχουν γραπτά ότι ένα πολύ παρόμοιο λείψανο που είχε κλαπεί από μια εκκλησία της Κωνσταντινούπολης έναν ολόκληρο αιώνα νωρίτερα.

 

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Επιστήμη & Τεχνολογία - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις