Τριπρόσωπο: Ευγένιος, Αμφιλόχιος και Γεράσιμος οι τρεις υποψήφιοι
Τριπρόσωπο: Ευγένιος, Αμφιλόχιος και Γεράσιμος οι τρεις υποψήφιοι

Τριπρόσωπο: Ευγένιος, Αμφιλόχιος και Γεράσιμος οι τρεις υποψήφιοι

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιος, ο Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος και ο Πέτρας και Χερρονήσου Γεράσιμος αποτελούν το Τριπρόσωπο που έχει αποσταλεί ήδη στο Φανάρι.

Η ανακοίνωση των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης έγινε από τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η σχετική επιστολή έχει ήδη αποσταλεί στο Φανάρι ενώ ακολούθως ενημερώνεται και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ως εκπρόσωπος της Ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κρήτης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης ανακοινώνει στον ιερό κλήρο, τις μοναστικές αδερφότητες και τον ευσεβή κρητικό λαό ότι συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, στο Ηράκλειο υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου, Λάμπης, Ιβρήτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου τοποτηρητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης με μοναδικό θέμα την κατάρτιση του τριπροσώπου για την εκλογή Αρχιεπισκόπου Κρήτης σύμφωνα με το 19ο άρθρο του Ν.4149 του1961 περί Καταστατικού Χάρτου της Εν Κρήτη Ορθοδόξου Εκκλησίας όπως αυτό αντικαταστάθηκε με το 52ο άρθρο του Ν. 4310 του 2014.

Το τριπρόσωπο που προέκυψε μετά από μυστική ψηφοφορία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγένιο με 7 ψήφους, Κισσάμου και Σελινου κ. Αμφιλόχιο με 7 ψήφους, Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμο με 5 ψήφους.

Η Εκκλησία Κρήτης απέστειλε αυθημερόν το ως άνω τριπρόσωπο στην Αυτού Θεοτάτου Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τα περαιτέρω και στη συνέχεια το γνωστοποίησε στην Ελληνική Κυβέρνηση σύμφωνα με το νόμο.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις