Πλεύρης: Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα -Ανοιχτό τα μέτρα να εφαρμοστούν πριν τις 3 Ιανουαρίου

Georgiladakis Epiplodiakosmisi 300×250

Η μετάλλαξη Ομικρον είναι εδώ, η μεταδοτικότητα είναι εξαιρετικά υψηλή και τα κρούσματα σπάνε ρεκόρ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις σήμερα θα ξεπεράσουν τις 18.000.

Σοκ: Θα ξεπεράσουν τα 18.000 τα κρούσματα σήμερα

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην ΕΡΤ είπε πως σήμερα θα ξεπεράσουμε τα 15.000 κρούσματα, αριθμός ρεκόρ. Πληροφορίες του iefimerida αναφέρει ότι θα ξεπεράσουν τις 18.000.

Ο Θάνος Πλεύρης ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει 550.000 τεστ και ότι χθες όταν και διαπιστώθηκαν 9.284 είχαν γίνει περίπου 150.000 τεστ.

Πλεύρης: Τα μέτρα μπορεί να έρθουν νωρίτερα

Ο υπουργός Υγείας άφησε ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο να έρθουν νωρίτερα τα νέα μέτρα και είπε ότι θα εξαρτηθεί από το σημερινό και τον αυριανό αριθμό κρουσμάτων. Μάλιστα, η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο. Οπως είπε το «απευχόμαστε», αλλά εξήγησε ότι είναι ρευστή η κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι χθες ανακοινώθηκε νέο πακέτο μέτρων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου. Τα νέα αυτά μέτρα αφορούν τη διασκέδαση και την εστίαση. Από 3 Ιανουαρίου θα κλείνουν στις 12 τη νύχτα, στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι 6 άτομα, στην εστίαση οι εργαζόμενοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκες ΚΝ95 και οι αγώνες θα διεξάγονται με ελάχιστους θεατές. Σε περίπτωση παραβίασης των μέτρων στη διασκέδαση και στην εστίαση θα κοπεί και η μουσική, όπως αναφέρει το iefimerida.gr.

Οπως εξήγησε ο κ. Πλεύρης χθες ο μέσος όρος κρουσμάτων έχει κατέβει αρκετά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, τα κρούσματα αφορούν κυρίως συμπολίτες μας νεαρότερης ηλικίας. Είναι ενδεικτικό ότι στις ηλικίες 18-59 αφορούν το 75%. Επίσης, το 20% είναι κάτω των 18 ετών. «Μόλις 6% είναι άνω των 60 ετών. Και είμαστε αισιόδοξοι για την πίεση στο σύστημα υγείας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, ο οποίος τόσο χθες όσο και σήμερα έκανε έκκληση για αυτοέλεγχο για τον κορωνοϊό ειδικά αυτές τις ημέρες των γιορτών και ειδικά από τους νέους.

Περισσότερες Ειδήσεις