Ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου μιλάει στο iraklionews.gr για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς...
Ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου μιλάει στο iraklionews.gr για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς...

Ο Αντιδήμαρχος Αμαρίου μιλάει στο iraklionews.gr για την εξέλιξη της μεγάλης φωτιάς…

Σε τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Πέμπτης (8.8.24) Ο Αντιδήμαρχος έργων δήμου Αμαρίου κ. Σταθοράκης Γεώργιος τόνισε στο iraklionews.gr 

" Η μάχη με τις φλόγες που ξεκίνησε χθες στις 14.00 το μεσημέρι (7.8.24) από το Χορδάκι θα συνεχιστεί ακάθεκτη και καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας σε όλα τα σημεία που υπάρχουν εστίες. Η επέκταση της πυρκαγιάς μετά και την εξασθένηση των ισχυρών ανέμων έχει περιοριστεί έως και τον Πλάτανο Αμαρίου. Έχουν καταβληθεί υπεράνθρωπες προσπάθειες από ισχυρές δυνάμεις της Π.Υ. τόσο από επίγεια όσο και από εναέρια μέσα. Στην κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στο δήμο μας η οποία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στο ζωικό και φυσικό πλούτο, έχουν συμβάλει αρκετοί εθελοντές όπως και η πολιτική προστασία του δήμου Αμαρίου με όλες τις δυνάμεις της. Από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πυρκαγιάς βρέθηκε στο πλευρό μας ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή και όλες οι υπηρεσίες κατάσβεσης της Περιφέρειας Κρήτης. Το υπουργείο πολιτικής προστασίας βρέθηκε από την αρχή δίπλα μας για τη δυνατή παροχή βοήθειας. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Βασίλειο Κικίλια έχει μεταβεί εκτάκτως στο πύρινο μέτωπο μετέχοντας  προσωπικά στις συντονισμένες προσπάθειες οι οποίες θα συνεχιστούν όσο ακόμα χρειαστεί."

Ολονύχτια η «μάχη» με τις φλόγες στο Ρέθυμνο – Σε καλύτερη κατάσταση η πυρκαγιά – Στο Αμάρι ο Βασίλης Κικίλιας (pics & vid)

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Θέμα - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις