Ηράκλειο: Κυκλοφοριακός εφιάλτης στη οδό Μίνωος - Η παράνομη στάθμευση... παραλύει το οδικό δίκτυο
Ηράκλειο: Κυκλοφοριακός εφιάλτης στη οδό Μίνωος - Η παράνομη στάθμευση... παραλύει το οδικό δίκτυο

Ηράκλειο: Κυκλοφοριακός εφιάλτης στη οδό Μίνωος – Η παράνομη στάθμευση… παραλύει το οδικό δίκτυο

Η οδός Μίνωος στο Ηράκλειο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα κυκλοφορίας, λόγω της παράνομης στάθμευσης που περιορίζει τη χρήση των τριών λωρίδων κυκλοφορίας (αριστερά, ευθεία, δεξιά) σε μία και μόνο λωρίδα.

Παρά την ύπαρξη φωτεινών σηματοδοτών, η ανεξέλεγκτη στάθμευση δεξιά καθιστά την δεξιά λωρίδα αχρησιμοποίητη, με αποτέλεσμα ο δρόμος να λειτουργεί ως μονής κατεύθυνσης.

Η κατάσταση αυτή προκαλεί συνεχείς καθυστερήσεις και εκνευρισμό στους οδηγούς, καθώς αναγκάζονται να περιμένουν να περάσουν οι προπορευόμενοι, ανάλογα με την κατεύθυνσή τους. Αυτή η αναμονή δημιουργεί μεγάλες ουρές, νεύρα και συχνές αντεγκλήσεις.

Ο λόγος για την κατάσταση αυτή είναι η μη τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και η έλλειψη αποτελεσματικής αστυνόμευσης, είτε από τη δημοτική αστυνομία είτε από την τροχαία. Η αδυναμία επιβολής των κανονισμών κυκλοφορίας έχει ως αποτέλεσμα κεντρικοί δρόμοι, όπως η Μίνωος, η 62 Μαρτύρων και η ΕΟΚ, να λειτουργούν ως μονής κατεύθυνσης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να εφαρμοστούν αυστηρά οι κανόνες του ΚΟΚ και να επιβληθούν κυρώσεις στους παραβάτες. Δεν αρκεί η επιβολή κλήσεων σε μηχανάκια, καθώς υπάρχουν σοβαρότερες παραβάσεις που επηρεάζουν την κυκλοφορία και την καθημερινή ζωή των πολιτών του Ηρακλείου.

Ας δοθεί προτεραιότητα στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία, με την αυστηρή εφαρμογή των κανόνων και την εντατική αστυνόμευση των δρόμων. Μόνο έτσι θα μπορέσει η Μίνωος και οι υπόλοιποι κεντρικοί δρόμοι να λειτουργήσουν σωστά και να εξυπηρετήσουν αποτελεσματικά τους πολίτες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις