Τουριστική άνθηση στο Ηράκλειο: Υψηλές πληρότητες και ανταγωνιστικές τιμές
Τουριστική άνθηση στο Ηράκλειο: Υψηλές πληρότητες και ανταγωνιστικές τιμές

Τουριστική άνθηση στο Ηράκλειο: Υψηλές πληρότητες και ανταγωνιστικές τιμές

Η Κρήτη, και ειδικότερα το Ηράκλειο, διανύει μια εξαιρετική τουριστική σεζόν, με τις πληρότητες των καταλυμάτων να κυμαίνονται από 85% έως 90%.

Οι τιμές παραμένουν σε καλό επίπεδο για την εποχή, γεγονός που ενισχύει τη θετική εικόνα της τουριστικής κίνησης.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης, Πρόεδρος των Ξενοδόχων Ηρακλείου Κρήτης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επισήμανε ότι, παρά τη μεγάλη προσέλευση τουριστών, οι ξενοδόχοι ανέμεναν ακόμη υψηλότερες πληρότητες. «Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να είναι πάνω από 95%, όμως και με την πληρότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή είμαστε ικανοποιημένοι», δήλωσε. «Υπάρχει αρκετή κίνηση και βλέπουμε μια ροή κρατήσεων αρκετά καλή», πρόσθεσε, επισημαίνοντας τη συνεχιζόμενη ροή κρατήσεων.

Όσον αφορά τις τιμές των καταλυμάτων, ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι παραμένουν ανταγωνιστικές. «Οι τιμές είναι καλές, όμως στα πολύ ακριβά ξενοδοχεία έχουν αναγκαστεί να κάνουν εκπτώσεις της τάξης του 15% και άνω για να προσελκύσουν πελάτες, καθώς υπάρχουν αρκετά κενά δωμάτια», εξήγησε. Αυτό το μέτρο βοηθά στη διατήρηση της ροής των επισκεπτών, ενώ παράλληλα καθιστά πιο προσιτή την πολυτελή διαμονή.

Η φετινή τουριστική περίοδος στο Ηράκλειο δείχνει ότι η περιοχή παραμένει κορυφαίος προορισμός για τους ταξιδιώτες, προσφέροντας υψηλή ποιότητα υπηρεσιών και φιλικές τιμές, παρά τις προκλήσεις της αγοράς.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις