«Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις»
«Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις»

«Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις»

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη κατά σειρά ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ για την πιο ολοκληρωμένη και σε βάθος πληροφόρηση των στελεχών των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ), με θέμα «Παρουσίαση Εφαρμογής Ε.Α.Ε. 2024».

Η ημερίδα έρχεται σε συνέχεια της πρώτης, διαδικτυακής, εισαγωγικής, ενημερωτικής εκδήλωσης, που έλαβε χώρα από την Κεντρική Υπηρεσία του Οργανισμού.

Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις"

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Κυριάκος Μπαμπασίδης, ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τόσο τους εκπροσώπους των Κ.Υ.Δ. όσο και τους Διευθυντές και τα στελέχη του Οργανισμού που παραβρέθηκαν, τόνισε ότι το άνοιγμα της Ε.Α.Ε. 2024 σηματοδοτεί την εκκίνηση μιας νέας περιόδου για τον Οργανισμό. “Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ στο παρελθόν και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις, θεμελιώνοντας δίκαιους κανόνες για όλους και αποκαθιστώντας την πληγωμένη αξιοπιστία του οργανισμού”, σημείωσε. 

Υπογράμμισε, επίσης, ότι, “για τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ η επιτυχία της μεταρρύθμισης του gov.gr αποτελεί απαρέγκλιτα τη βασική προτεραιότητα”, και επεσήμανε ότι “ο εκσυγχρονισμός και η θεμελίωση νέων πληροφοριακών συστημάτων που επιβάλει η νέα ΚΑΠ, αλλά και οι δίκαιες και έγκαιρες, μετά από πραγματικούς ελέγχους, πληρωμές, αποτελούν το τρίπτυχο θεμελίωσης της νέας περιόδου για τον οργανισμό”. 

Στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων που θα συνεχιστούν με μια επίσης δια ζώσης παρουσίαση την Παρασκευή στην Πάτρα και την ερχόμενη εβδομάδα με μια δεύτερη διαδικτυακή ημερίδα.

Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις"

Ακόμη ο κ. Μπαμπασίδης επέμεινε στο ότι “για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Ε.Α.Ε. αποτελεί απόλυτη κατοχύρωση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Η Ε.Α.Ε. γύρισε σπίτι της, ανήκει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, στην ελληνική δημοκρατία και κυβέρνηση”, και πρόσθεσε: “Αυτή είναι η δική μας προσφορά στον Έλληνα αγρότη, όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους που δεν θέλουν να σεβαστούν τους νόμους και τους κανόνες”. 

Τέλος, ευχαρίστησε τους κτηνιάτρους του ΟΠΕΚΕΠΕ “για το αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνησης που επέδειξαν, καθώς βρίσκονται από τη Δευτέρα στη Θεσσαλία πραγματοποιώντας εντατικούς ελέγχους και δειγματοληψίες και συνεισφέροντας τα μέγιστα στην προσπάθεια του Υπουργείου για την αντιμετώπιση της πανώλης των αιγοπροβάτων”. Επίσης, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του οργανισμού που “σε πείσμα όλων των «Κασσάνδρων» στηρίζουν με την εργατικότητα και την αποτελεσματικότητά τους τον ΟΠΕΚΕΠΕ, υπερβάλλοντας εαυτούς. Και που κατάφεραν να κάνουν τις καλύτερες πληρωμές των τελευταίων ετών γιατί έχουν την τεχνογνωσία και την αδιαπραγμάτευτη θέληση ο ΟΠΕΚΕΠΕ να παραμείνει ο αξιόπιστος, πιστοποιημένος από την Ε.Ε., Οργανισμός πληρωμών και ελέγχων”. Καταλήγοντας, δε, τόνισε: “Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, να πληρώνουμε σωστά και δίκαια. Αναγνωρίζουμε τις ελλείψεις μας, τις διορθώνουμε, τις βελτιώνουμε, και προετοιμάζουμε το μέλλον του Οργανισμού με νέα αντίληψη, με νέα προσέγγιση. Είστε όλοι εσείς, τα Κ.Υ.Δ., συνεργάτες μας και ως ομάδα, εσείς κι εμείς αποσκοπούμε στο να είμαστε χρήσιμοι στο σύνολο του αγροτικού κόσμου και στην υπηρεσία του πρωτογενούς τομέα”.

Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις"

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρουσιάσεις, ενώ απαντήθηκαν απορίες των εργαζομένων στα Κ.Υ.Δ., οι οποίοι δεν παρέλειψαν να σημειώσουν το υψηλό επίπεδο ενημέρωσης, καθώς και την ευκολία της νέας εφαρμογής που υπόσχεται πιο άμεσες και ομαλές πληρωμές στον αγροτικό κόσμο. 

Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις" Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις" Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις" Κ. Μπαμπασίδης: "Αφήνουμε πίσω ό,τι πλήγωσε τον ΟΠΕΚΕΠΕ και προχωράμε μπροστά θέτοντας στέρεες βάσεις"

πηγή | ypaithros.gr

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Αγροτικά - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις