Κρήτη: Ολονύχτια η «μάχη» με τη φωτιά στο Σέλινο - Φόβος για αναζωπυρώσεις
Κρήτη: Ολονύχτια η «μάχη» με τη φωτιά στο Σέλινο - Φόβος για αναζωπυρώσεις

Κρήτη: Ολονύχτια η «μάχη» με τη φωτιά στο Σέλινο – Φόβος για αναζωπυρώσεις

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης (24/7) στην περιοχή Ροδοβάνι του Δήμου Καντάνου-Σελίνου στα Χανιά, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές και την εκκένωση τεσσάρων οικισμών.

Με την πτώση του σκότους, τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις πτήσεις πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, ενώ οι πεζοπόρες δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή, συνεχίζοντας τη μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αν και η εικόνα της πυρκαγιάς παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης, δεν φαίνεται να οριοθετείται τις αμέσως επόμενες ώρες.

Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα έχουν ακροβολιστεί στους γύρω λόφους και τους πρόποδες του βουνού, προσπαθώντας να περιορίσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Αυτήν την ώρα η φωτιά έχει διάσπαρτες εστίες, με την εικόνα της να είναι αρκετά καλύτερη συγκριτικά με τις προηγούμενες ώρες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται ενίσχυση και από την Αθήνα.

Περισσότεροι από 130 πυροσβέστες, 4 ελικόπτερα και αεροπλάνα που έριχναν επιβραδυντικό υγρό, καθώς και πάρα πολλοί εθελοντές από όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά ακόμα και τουρίστες συμμετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε μετά από τροχαίο ατύχημα, κατά το οποίο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, προκλήθηκε πυρκαγιά στο εμπλεκόμενο όχημα. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή συνέβαλαν στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, προκαλώντας ευρεία καταστροφή στο πρανές.

Νωρίτερα την Τετάρτη, τέσσερα Καναντέρ πραγματοποίησαν ρίψεις επιβραδυντικού υγρού πάνω από το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και τέσσερα πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων έφτασε από την Καλαμάτα.

Οι κάτοικοι των πληγέντων οικισμών Μάζα, Παπαδιανά, Αγριλές και Λιβάδα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία, με τις αρχές να παραμένουν σε επιφυλακή για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

Οι τοπικές αρχές, σε συνεργασία με τις πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις, συνεχίζουν να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης και να συντονίζουν τις ενέργειες για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Παρά τις δυσκολίες και τις αντίξοες συνθήκες, επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς τις επόμενες ώρες.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις