Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω... νερού πέντε Δήμοι της Κρήτης - Ποιοι είναι
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω... νερού πέντε Δήμοι της Κρήτης - Ποιοι είναι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω… νερού πέντε Δήμοι της Κρήτης – Ποιοι είναι

Οι παρατεταμένοι καύσωνες και η αυξημένη κατανάλωση νερού έχουν φέρει σε δύσκολη θέση τους δήμους της Κρήτης, με πολλές περιοχές να δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν τις βασικές ανάγκες τους.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι δήμοι Γόρτυνας στο Ηράκλειο και Κισσάμου στα Χανιά ανακηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή η κίνηση ανεβάζει τον αριθμό των δήμων της Κρήτης σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης σε πέντε, μετά από τους δήμους Μινώα Πεδιάδας, Φαιστού και Βιάννου.

Η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στους δήμους να αποκτήσουν άμεσα χρηματοδοτικούς πόρους για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λειψυδρίας. Με αυτά τα κονδύλια, οι τοπικές αρχές μπορούν να προχωρήσουν σε έργα αναβάθμισης των υδρευτικών δικτύων ή να ανορύξουν νέες γεωτρήσεις για την εξασφάλιση νερού. Επιπλέον, το καθεστώς έκτακτης ανάγκης επιταχύνει τις διαδικασίες αδειοδότησης, επιτρέποντας την ταχύτερη υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών.

Οι γρήγορες ενέργειες είναι κρίσιμες, καθώς τυχόν ζημιές ή καθυστερήσεις στα υδρευτικά δίκτυα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Οι δημοτικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξασφαλίσουν βιώσιμες λύσεις στο πρόβλημα της λειψυδρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειψυδρία δεν επηρεάζει μόνο την καθημερινή ζωή των κατοίκων, αλλά και την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, οι οποίες αποτελούν θεμέλια της τοπικής οικονομίας. Η επαρκής παροχή νερού είναι ζωτικής σημασίας για την παραγωγή γεωργικών προϊόντων και την συντήρηση των κτηνοτροφικών μονάδων.

Οι δήμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου βρίσκονται σε συνεχή αγώνα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Με την υποστήριξη της Πολιτικής Προστασίας και την εξασφάλιση των αναγκαίων πόρων, οι τοπικές αρχές στοχεύουν στη συνεχή παροχή νερού στους κατοίκους και στην προστασία της τοπικής οικονομίας από τις συνέπειες της ξηρασίας.

Οι κάτοικοι καλούνται να χρησιμοποιούν το νερό με σύνεση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις