Ηράκλειο: Βαριά θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον θάνατο του αγαπητού Γιάννη...
Ηράκλειο: Βαριά θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον θάνατο του αγαπητού Γιάννη...

Ηράκλειο: Βαριά θλίψη στην εκπαιδευτική κοινότητα για τον θάνατο του αγαπητού Γιάννη…

Βαριά θλίψη επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου και όχι μόνο, για την απώλεια του αγαπητού φυσικού Γιάννη Δογραμματζάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 20 Ιουλίου.

Γεννημένος το 1953 και με καταγωγή από την Ιεράπετρα, ο Γιάννης Δογραμματζάκης ήταν ένας αγαπητός φυσικός που αφιέρωσε τη ζωή του στην επιστήμη και την εκπαίδευση. Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής του πορείας, διατηρούσε το δικό του φροντιστήριο, όπου δίδασκε φυσική με πάθος και αφοσίωση. Αργότερα, διορίστηκε στο Δημόσιο και υπηρέτησε στο 2ο Λύκειο Ηρακλείου, όπου άφησε το στίγμα του ως εκπαιδευτικός με ήθος και αγάπη για τη γνώση.

Παράλληλα, ο Γιάννης Δογραμματζάκης διατηρούσε προσωπικό ιστολόγιο, μέσω του οποίου μοιραζόταν τις γνώσεις του και το πάθος του για τη φυσική. Μέσα από τα γραπτά του, προσπάθησε να εμπνεύσει μαθητές και συναδέλφους, προωθώντας την αγάπη του για την επιστήμη.

Δυστυχώς, τον τελευταίο χρόνο της ζωής του, ο Γιάννης Δογραμματζάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο. Παρά την ασθένειά του, παρέμεινε δυνατός και συνέχισε να αποτελεί παράδειγμα αφοσίωσης και δύναμης για όλους όσοι τον γνώριζαν.

Η απώλειά του είναι μεγάλη για την εκπαιδευτική κοινότητα του Ηρακλείου και για όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν και να συνεργαστούν μαζί του. Τα μηνύματα αποχαιρετισμού που πλημμυρίζουν τα social media, αποδεικνύουν το πόσο αγαπητός και σεβαστός ήταν.

Ο Γιάννης Δογραμματζάκης θα μείνει στη μνήμη όλων ως ένας λαμπρός εκπαιδευτικός και ένας σπουδαίος άνθρωπος, που άγγιξε τις ζωές πολλών με το έργο και το ήθος του.

Ακολουθήστε το Iraklionews σε Google News  και Facebook 
Κρήτη - Τελευταία Νέα
Περισσότερες Ειδήσεις